Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому нарешті взялися ремонтувати вулицю Геологів

Внутрішньоквартальний проїзд від вулиці Геологів до провулка Геологів – саме тут днями почали вкладати асфальт. Загальна площа асфальтування – 1633 метри. Роботи виконували працівники 56-го хмельницького шляхово-будівельного управління.

За словами керівника проекту Михайла Кулика, на дорозі буде покладено вирівнюючий і конструктивний шарі асфальто-бетону. Роботи виконуються згідно технології і при правильній експлуатації цього проїзду, він прослужить досить довго, сподіваються ремонтники.

Ремонт проїзду – це лише частина великого проекту, реалізовувати який будуть у дві черги. Одна ділянка – від провулку Геологів до вулиці Геологів, інша – безпосередньо вулиця Геологів зі сторони висотних гаражів і до ринку «Бартер», каже начальник управління ЖКГ Василь Новачок.

Як зазначив міський голова Олександр Симчишин, до питання щодо ремонту вулиці Геологів звернулися ще три роки тому.

«Нам постійно скаржились підприємці, та й ми, власне, самі бачили на  «взуттєвій алеї» той жахливий стан вулиці, яка є і транспортною, і пішохідною, і торговою водночас. Ми планували ремонт ще у 2017 році, але після обстеження виявили жахливий стан мереж водопостачання і водовідведення, і призупинили наші бажання в ремонті безпосередньо доріг, а почали прокладати нову мережу водопостачання і нову мережу водовідведення», – коментує міський голова.

І лише після того стали класти асфальт. Стартували з проїзду, потім візьмуться за саму вулицю. На липень роботи запланували заздалегідь, оскільки в цей час торгівля на ринку менш активна.

Вартість робіт на обидві ділянки становить близько трьох мільйонів гривень. Усі роботи планують встигнути завершити до кінця року, але це не напевно, оскільки об’єкт не зовсім простий. За словами міського голови, його  не можна робити як всі інші. Влада зважає на необхідність підприємців здійснювати свою діяльність, тому на місяць-два не може зупинити торгівлю і ремонтувати дорогу. Роботи максимально виконуватимуться вночі, а також в понеділок і четвер, аби якомога менше створювати перепони в торгівлі для підприємців.

За словами Василя Новачка, разом із заміною водомереж, ремонт вулиці Геологів обійдеться міському бюджету у понад шість мільйонів гривень.

Детальніше – у сюжеті МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS