Новини
Новини ОТГ

На Хмельниччині створюють нову ОТГ всупереч затвердженому плану

У Старокостянтинівському районі зібралися створити першу ОТГ. Об’єднатися вирішили дві сільських ради разом із селами, що входять до їхнього складу, повідомляє “Є”. 

Хмельницька обласна державна адміністрація вже погодила створення ОТГ. «ОДА затвердила висновок на відповідність Конституції та законам України добровільне об’єднання Сахновецької сільської об’єднаної територіальної громади з адміністративним центром у селі Сахнівці Старокостянтинівського району», – йдеться у розпорядженні тимчасово виконуючого обов’язки голови ОДА Володимира Кальніченка.

До складу ОТГ увійдуть Сахновецька та Іршиківська сільські ради з селами Сахнівці, Красносілка, Киселі, Немирівка, Іршики, Малишівка, Хижники та Яремичі.

Як зазначається, формування громади відбулось не згідно із затвердженим перспективним планом. Адже за ним Сахновецька сільська рада мала б увійти до майбутньої Старокостянтинівської ОТГ із центром у місті обласного значення Старокостянтинів. А Іршиківська сільська рада – до Староостропільської громади. Втім, сільські ради уже прийняли по третьому необхідному рішенню і надіслали документи до ЦВК для призначення перших виборів.

До речі, як зазначають в Хмельницькому Центрі розвитку місцевого самоврядування, це буде вже друга Сахновецька ОТГ на території області. Адже одна – також Сахновецька – вже утворена на території Ізяславського району.

Автор: Галина Мельник

Читайте нас у Телеграм та у нашій групі Viber @ПоділляNEWS