Новини
Інфраструктура

Фасад залізничного вокзалу та привокзальну площу у Хмельницькому оновлять у 2017 році

Фасад залізничного вокзалу, привокзальну площу, фонтан з клумбою та прилеглу зупинку цього року планують реконструювати. Частину витрат бере на себе «Укрзалізниця», зокрема за їх рахунок буде відремонтовано фасад залізничного вокзалу, приміщення всередині та замінять двері. Привокзальну ж площу відновлюватимуть за кошти міського бюджету.

Як повідомив заступник міського голови Анатолій Нестерук, на реконструкцію «Укрзалізниця» виділяє близько 4 млн грн. Крім цього, буде підсвітка у формі державного прапора, вартістю близько 280 тис грн.

Натомість прилеглу територію до кінця 2017 року відремонтують за кошти міського бюджету.

«Ми виготовили проектно-кошторисну документацію. Навколо вокзалу, тобто пішохідну зону, зробимо мощення тротуарною плиткою, а біля пам’ятника Богдану Хмельницькому зробимо повністю асфальтування, – повідомив Анатолій Нестерук. – На це у бюджеті міста передбачено 4,5 млн грн».

У сквері на привокзальній площі обіцяють також завершити роботи з встановлення фонтану та облаштувати клумбу. На фонтан з місцевого бюджету спрямували 1 млн 911 тис грн, повідомляє прес-служба міської ради .

Аби реконструкція мала довершений вигляд заплановано і оновити прилеглу зупинку громадського транспорту (у напрямку мікрорайону Ракове). Тут збираються встановити першу у місті «розумну зупинку» з безкоштовним Wi-fi .

 

 

Автор: Тетяна Новак