Новини
Дозвілля

Театри Хмельницького запрошують на онлайн-вистави

З початку карантину хмельницькі театри почали показувати вистави на свої каналах у Youtube. Таку практику започаткували за прикладом колег з Києва та Львова.

На найближчі дні репертуар Хмельницького обласного українського музично-драматичного театру імені Михайла Старицького та міськогой монотеатру «Кут» складатиметься з вистав, казки і концерту. Про це інформує сайт “Є“.

Отже, у театрі М.Старицького покажуть:

16 квітня о 19.00 виставу «Трон і корона» про Миньковецьку державу. Фабула твору стосується однієї з найцікавіших сторінок історії краю – існування на його території Миньковецької держави. Автором твору є хмельницький письменник Броніслав Грищук. Він першим у радянські часи відкрито розповів землякам про графа-реформатора Ігнатія Сцибор-Мархоцького, котрий жив на рубежі XVIII-XIX століть, у книзі «Поділля – колиска і доле». Згодом письменник створив п’єсу. Однак, її шлях до глядача виявився довгим.

19 квітня о 12.00 дитячу казку «По щучому велінню» авторства Марка Кропивницького. Режисер-постановник – народний артист України Олег Мосійчук. Кумедні випадки, що стаються з героями, змусять усіх сміятись від душі, а чари, які відбуваються прямо на сцені, допомагають дійсно повірити у диво. Казка створена за мотивами народних казок про двох братів – дурника і розумного. «Дурник» Хома насправді чесна, скромна і весела людина. Чарівну силу, якою Хому за його доброту наділив перехожий дідок, він використовує тільки на користь людям.

19 квітня о 19:00 – концерт «Simply the Best» за участю оркестру та солістів театру муніципального хору Віктора Довбіуса.

У монотеатрі «Кут» транслюватимуть:

17 квітня о 18.00 моновиставу «Щуролов» за оповіданнями Олексадра Гріна. На сцені актор київського театру «Вільна сцена» Олександр Форманчук. У «Щуролова» дивні два пласта світу: щурячий, повний, зловісної фантастики і химерності і людський – достовірний і сумний, виражений в трьох людях, в трьох образах. Ці люди, не втратили однієї якості, яка пімає їхна щабель вище щурів – уміння любити. Цей спектакль – спроба мовою театру і сучасних медіатехнологій втілити на сцені поетику блискучої літератури.

18 квітня о 18.00 – виставу «Сповідь маски» на основі твору японського письменника Юкіо  Місіма. На сцені актор – Андре Мошой (Берлін). Як пише Вікіпедія, у сюжеті твору власні почуття і юнацькі переживання письменника, його внутрішній світ. Уперше опублікований у 1949 році, цей твір вразив японського(а потім і європейського) читача не лише сміливою відвертістю автора, що признається у своїх гомосексуально-садистських фантазіях.

19 квітня о 18.00 – виставу «Камера обскура» за романом Володимира Набокова. На сцені актор – Відмантас Фіялкаускас із Театру драми імені Мільтініса у Литві. Сюжет вистави розгортається навколо мистецтвознавця Кречмара, який знайомиться з 16-річною дівчиною з сумнівним минулим і через неї розлучаться дружною. Молода дівчина зраджує йому, навколо чоло і розгортається драматична історія.

Автор: Наталя Кошай

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter