Новини
Інфраструктура

Велике будівництво: на Хмельниччині активно ремонтують дороги

За планами, цього року у межах Хмельницької області планується відновити  десятки кілометрів автошляхів.

Траса від Кам’янця-Подільського до Старої Ушиці.

Автошлях Т-23-17 Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця ремонтують ямковим ремонтом. Після низки скарг місцевих жителів Служба автомобільних доріг у Хмельницькій області передбачила на відновлення 40 км ділянки шляху 1,6 мільйона гривень.

Окрім традиційного методу ліквідації ямковості, до ремонтних робіт залучили два механізми для виконання струменевого методу усунення пошкоджень на покритті. Також провели планування узбіч автогрейдером майже по всій протяжності автодороги.

Ремонтні роботи планують завершити до кінця травня.

Тривають роботи з будівництва об’їзної дороги довкола Дунаєвець

На автошляху проводили роботи з укладання останнього шару основи дорожнього одягу із щебенево-піщаної суміші товщиною 15 см, обробленої цементом.

Поверх основи влаштовуватимуть три шари асфальтобетонного покриття: нижній шар із крупнозернистого асфальтобетону, середній  – із дрібнозернистого та верхній – із щебенево-мастикового асфальтобетону. Загальна товщина всіх конструктивних  шарів  дорожнього одягу становитиме 68 см.

Будівництво ІІІ черги обходу м. Дунаївці цього року буде завершено, новозбудовану ділянку автодороги Н-03 введуть в експлуатацію.

На 22 км автодороги М-12 Стрий – Знам’янка укладено нижні шари асфальтобетонного покриття.

Роботи із капітального та поточного середнього ремонтів виконуються у двох напрямках: до кордону із Тернопільщиною та у напрямку Вінницької області. У результаті – буде повністю відновлено обхід м. Хмельницького, завершено ділянку від смт Війтівці до кордону областей, а також ділянку від села Прибузьке до села Голосків.

Підрядними організаціями на ділянці км 191-213 вже влаштовано нижні шари асфальтобетонного покриття, проведено поширення земляного полотна, виконується регенерація основи дорожнього одягу, відновлюються штучні споруди.

Довідка: Дорога М-12 є частиною транспортного коридору GO Highway, яка з’єднає чорноморські порти Миколаїв та Одеса з польським Гданськом на Балтійському морі. Цього року Укравтодору повністю завершить ремонт дороги M-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка на 230,1 км. У межах Хмельницької області буде відремонтовано 56,3 км дороги М-12 Стрий — Тернопіль — Кропивницький — Знам’янка.

На ще одній ділянці автодороги Н-03 Житомир-Чернівці розпочались ремонтні роботи.

Підрядником поверх нижнього шару влаштовується середній шар асфальтобетонного покриття на 195 км автодороги. Роботи виконуються по лівому проїзду.

Просимо вибачення у водіїв за тимчасові незручності: у зв’язку із виконанням робіт рух автотранспорту на ділянках, де тривають роботи, проводиться у реверсному режимі,повідомляє прес-служба САД у Хмельницькій області.

На автодорозі Н-03 км 194 – км 199 у напрямку смт Ярмолинці проводяться роботи із поточного середнього ремонту: влаштовується нижній шар асфальтобетонного покриття.

Також виконуються роботи із капітального ремонту одночасно на двох ділянках: біля села Антонівці (км 199 – км 200) та поблизу села Вихилівка (км 203 – км 204).  Зокрема, влаштовуються штучні споруди, укладається дренуючий шар із щебеню на додатковій смузі руху, а також ведуться земляні роботи по влаштуванню водовідведення.

На ділянці автошляху, де проводяться ремонті роботи, рух транспорту також відбувається у реверсному режимі.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter