Новини
Кримінал

Агровиробник незаконно використовував ділянку землі загальноосвітньої школи

Прокуратура Хмельниччини під час судового розгляду позову відповідачами розірвала та припинила договірні відносини та неправомірне використання землі вартістю близько 700 тис грн. Повідомляє Хмельницька обласна прокуратура.

Городоцькою місцевою прокуратурою виявлено факт незаконного використання приватним агровиробником земель, наданих державою у постійне користування загальноосвітній школі. 

Між навчальним закладом та фермерським господарством було укладено договір, відповідно до якого у користування суб’єкта господарювання строком на 7 років передано земельну ділянку площею 21 га, розташовану за межами с. Кремінна Городоцького районну.

Виявилося, що фермерське господарство отримувало прибуток під виглядом цього правочину. Проте повноважень розпоряджатись цією землею, за відсутністю рішення відповідного органу влади та без проведення аукціону, школа не мала.

Місцева прокуратура з метою захисту інтересів держави, звернулась до суду з вимогами визнати вказаний договір недійсним та звільнити земельну ділянку. 

Наразі продовжується активна робота щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин та охорони дитинства. 

Автор: Ірина Беднаровська

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter