Новини
Кримінал

Хмельничанина надурили на оформленні документів

У Хмельницькому поліція розшукує громадянина, який заволодів коштами під приводом працевлаштування за кордоном. Жертвою шахрая став містянин. Він віддав понад 5,5 тисяч гривень – повідомляє сектор комунікації поліції Хмельницької області.

Потерпілий на одному із тематичних сайтів в Інтернет-мережі знайшов оголошення про допомогу у працевлаштуванні у країнах Європи і одразу написав у месенджер, вказаний в оголошенні. Після нетривалої переписки шахрай попросив перерахувати 5561 гривень на пов’язані з оформленням потрібних документів потреби. Чоловік, не замислюючись, переказав кошти через мобільний додаток одного з банків на вказаний йому рахунок. Коли ж зв’язок з людиною на іншому кінці дроту обірвався, потерпілий зрозумів, що його ошукали, та звернувся до поліції.

Всі обставини справи наразі з’ясовують слідчі Зарічанського відділення поліції Хмельницького відділу поліції. За даним фактом відкрили кримінальне провадження за ч.1 статті 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Санкція статті передбачає максимальне покарання для зловмисників у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Автор: Юлія Ростоцька

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter