Новини
Події

На Хмельниччині висунута підозра у несплаті до бюджету понад 13 мільйонів гривень податків

У Хмельницькій області здійснювалось досудове розслідування кримінального провадження за фактом ухилення від сплати до бюджету понад 13 млн. грн. податків.

 Слідством встановлено, що керівник одного із приватних підприємств області у 2015 році, здійснюючи продаж сільськогосподарської продукції під виглядом власновирощеної, неправомірно скористався пільгами щодо оподаткування діяльності у сфері сільського господарства.
 Крім того, будучи керівником іншого підприємства, він облікував безтоварні операції з нібито придбання товарів, через що ухилився від сплати податку на додану вартість на суму понад 3 мільйони гривень.
 Також, упродовж 2015 року керівником зазначених суб’єктів господарювання з рахунків знято грошові кошти, загальна сума яких перевищує 45 мільйонів гривень, з яких не сплачено майже 10 мільйонів гривень податку на доходи фізичних осіб та військового збору.
 З метою забезпечення відшкодування державі завданих злочинними діями збитків, в межах кримінального провадження накладено арешт на грошові кошти в сумі понад 3 млн. грн. та майно підприємств вартістю понад 1 млн. грн.
 Як повідомив начальник відділу прокуратури області Олег Львовський, обвинувальний акт за підозрою керівника двох підприємств у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, направлено до суду.
 Окрім цього, прокуратурою області у кримінальному провадженні  заявлено цивільні позови на суму понад 13 млн. грн.
 Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі понад 100 тис. грн.
 Санкція інкримінованого злочину передбачає покарання у виді штрафу в розмірі від 255 до 425 тис. грн. з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та конфіскацією майна, повідомляють у  прес-службі прокуратури Хмельницької області

Автор: Алла Самойленко