Новини
Культура

Хмельницький художній музей закінчив процес ребрендингу (ФОТО)

Цілі та результати грантового проєкту «Ребрендингова кампанія Хмельницького обласного художнього музею: ЧАС ОНОВЛЕННЯ”, реалізованого за підтримки Українського культурного фонду, представили вчора, 30 жовтня, на брифінгу та у фейсбук-трансляції. Масштабний проєкт загальною вартістю у 319 222 гривень стартував 1 червня.

За словами директорки Хмельницького обласного художнього музею Ольги Долінської написання та втілення проєкту мало на меті активізацію інформаційного поля для промації й популяризації  культурних продуктів і послуг музею. Крім того, завдяки проєкту оновлень зазнав і колектив культурної інституції.

«Унікальність нашого проєкту «Ребрендингова кампанія Хмельницького обласного художнього музею: Час оновлення» – в усіх його складових. Ребрендинг, як новий для музейної царини спосіб вирішення однієї з основних проблем, вже має та матиме в подальшому як прямі, так і додаткові інституційні здобутки. Процес ребрендингу відбувався за участі всіх співробітників, що стало запорукою створення реально потрібного та дієвого продукту. Підвищення рівня професійних компетенцій музейних співробітників відбулося в процесі онлайн та оффлайн співпраці із фахівцями з маркетингу, реклами, IT-технологій, що активно сприяло процесу самоідентифікації нашої інституції на ринку культурних послуг України та діджиталізації музейної справи. Але ми не зупиняємось у прогресивних змінах музею й продовжуємо ставити амбіційні цілі, яких обов’язково досягнемо найближчим часом», – зазначила директорка.

Так, за п’ять місяців реалізації «Ребрендингової кампанії Хмельницького обласного художнього музею: Час оновлення» командою проєкту було втілено 27 мозкових штурмів, 3 тренінги, 2 презентації, 5 відеороликів, професійна фотосесія, брендбук із прописаною ідеологією, айдентикою та прикладами використання в поліграфічній, цифровій та сувенірній продукції, новий вебсайт.

До онлайн трансляції долучилась також одна з тренерок проєкту –маркетолог Ольга Зайченко. Вона відзначила професійний ріст колективу музею та переорієнтацію їх щоденної роботи відносно оновленої стратегії інституції, як сучасної крос-культурної платформи.

Окремою прикрасою брифінгу стала презентація брендбуку музею, нового логотипу, а також фірмового знаку «О», створеного на основі архітектурного фрагменту з фасаду будинку музею, який має одразу кілька сенсів.

Так, відповідно до музейного брендбуку, цей символ розглядається як умовний твір мистецтва на подіумі – символ публічної презентації творів у музеї. Також розробники наголошують, що коло – символ Сонця, нескінченності, вічності, довершеності, внутрішньої єдності, що є спільними людськими цінностями. Оточені колом предмети, з одного боку, символізують закінченість, «рамковість», самодостатність, з іншого – захист від небезпеки, яка існує в навколишньому світі. Крім того, розмовний вигук «О!» в українській мові, в залежності від інтонації, передає почуття захоплення або позитивну емоцію здивування новому.

Представники ЗМІ та громадськості, запрошені на брифінг, отримали можливість не тільки ознайомитись з новою лінійкою брендованої продукції ХОХМ, а й отримати дещо у подарунок.

За словами менеджерів проєкту, втілення цих змін було б неможливе без фінансової підтримки Українського культурного фонду, як механізму надання на конкурсних засадах державної підтримки та промоції ініціатив у сфері культури та креативних індустрій.

Проте, як зазначила у своєму звернення до преси заступниця директорки Олена Михайловська, музей потребує більш ґрунтовного оновлення, а саме ремонту – як у залах, так і в музейному арт-дворику. За словами музейниці, привернути увагу до цих питань можуть тільки представники ЗМІ – через постійний моніторинг та висвітлення проблематики у своїх матеріалах.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter