Новини
Кримінал

Бюджет Ізяслава поповнили майже на півмільйона гривень

Рішеннями Київського господарського суду задоволено позовні вимоги Шепетівської місцевої прокуратури про стягнення збитків із товариства, яке без правовстановлюючих документів використовує в Ізяславі 7,8 гектара землі для експлуатації та обслуговування нежитлових будівель та споруд промислового призначення.
Суб’єкт господарювання ще у 2012 році придбав у місті нерухомість, однак всупереч вимог законодавства не оформив правовстановлюючих документів на земельні ділянки під нею.
Оскільки використання земельної ділянки має здійснюватись з додержанням принципу платності, відсутність документів на землю його порушує. Тому міською радою було обраховано збитки, завдані місцевому бюджету через використання ділянок з порушенням законодавства про плату за землю, які товариство добровільно не відшкодувало, повідомляє прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Це стало підставою для захисту прокурором інтересів держави у суді.
Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, на сьогодні рішення суду виконано у повному обсязі, користувачем землі до бюджету міста сплачено 480 тис. грн.
Той же суб’єкт господарювання на виконання аналогічного судового рішення, винесеного за позовом прокурора, нещодавно сплатив 270 тис. грн. до бюджету міста Славути.

Автор: Тетяна Новак