Новини
Здоров’я

На що витрачають гроші лікарні Хмельниччини можна дізнатися онлайн

Перевірити, які медичні засоби закупило будь-яке місто чи село Хмельниччини, можна через створений чат-бот “Медсестра Іванка”. Оновлюється він у режимі реального часу, охоплює всю Україну та є повністю безкоштовним.

Запустила новинку громадська організація «Антикорупційний штаб». Мета чат-боту –– допомагати українцям виявляти корупцію в медичних закладах. 

Щодня лікарні витрачають мільйони гривень на медичні товари і послуги для боротьби з COVID-19. Часто ці кошти витрачаються неефективно, або ж хворі не отримують безкоштовне лікування, за яке держава вже заплатила. Тому, якщо лікарі стверджують, що в медзакладі немає необхідних ліків чи масок, –– кожен може перевірити цю інформацію через чат-бот і поскаржитися на корупцію, – прокоментував виконавчий директор ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

Наразі найбільше коштів витратив Хмельницький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Хмельницької облради – 29 млн грн. Найдорожчою закупівлею ставли три реанімобілі типу В за 9,8 мільйона грн. Всього на боротьбу з COVID-19, за даними Prozorro, область витратила 265 мільйонів гривень, повідомляють у ГО “Антикорупційний штаб”.

Зокрема, завдяки чат-боту можна:

  • підписатися на будь-яку лікарню та отримувати інформацію щодо її закупівель;
  • залишити скаргу або повідомлення про корупцію в медичному закладі;
  • переглянути статистику захворюваності у будь-якому куточку України;
  • дізнатися про товари, які закуповують лікарні України та їх ціни.

Чат-бот оновлюється у режимі реального часу, охоплює всю Україну та є повністю безкоштовним. Перевірити закупівлі своєї лікарні можна  у Telegram та Viber.

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter