Новини
Політика

Скорочення апарату чиновників на Хмельниччині обійдеться у 62 мільйони

Працівникам райдержадміністрацій, яких звільнять внаслідок реорганізації, мають виплатити компенсацію, загальна сума якої становить близько 62 мільйонів гривень. У Хмельницькій обласній службі зайнятості зазначили, що кожен звільнений чиновник, який звернеться до них, матиме власного кар’єрного радника.

Було – понад півтори тисячі, залишиться 511

Нагадаємо, замість 20 районів, на які раніше була розділена Хмельницька область, наразі залишилося три: Кам’янець-Подільський, Хмельницький, Шепетівський. Відповідно, скоротилася з двох десятків до трьох і кількість РДА.

Напередодні нового року у Хмельницькі ОДА назвали кількість працівників, які залишаться працювати у новостворених райдерждміністраціях. Відповідно до розпорядження очільника області Сергія Гамалія, 511 чиновників розподілили між РДА Таким чином:

  • Хмельницька РДА – 193 осіб
  • Кам’янець-Подільська РДА – 159 осіб
  • Шепетівська РДА – 159 осіб.

На думку очільників новостворених районів, такої кількості чиновників недостатньо для того, аби ефективно реалізувати свої повноваження. Можуть виникнути проблеми із забезпеченням соціального захисту мешканців краю, зокрема, із нарахуванням субсидій.

«У нас є чимало звернень від працівників соціальної сфери, від депутатів і громадян, про те, що там, де функції соцзахисту виконували 15-20 людей, після скорочення ту ж роботу повинні будуть виконувати по 5-7 людей. Одна людина на 3-4 тисячі мешканців фізично не впорається!» – наголосив під час засідання Хмельницької обласної ради новообраний голова Хмельницької райради Олександр Чорнієвич.

Менше з тим, 1040 одиниць чиновницького апарату таки мають скоротити. Про це під час брифінгу говорив заступник голови Хмельницької ОДА Сергій Ткачук.

Їм держава гарантує грошову компенсацію – за попередніми підрахунками по Хмельниччині загальна сума для виплати таких коштів становить близько 62 мільйонів гривень, – зазначив посадовець.

Він також зазначив, що для надання окремих функцій у сфері соціального захисту та обслуговування населення будуть віддалено створені робочі місця в тих РДА, які ліквідовуються.

Кожному звільненому – свій кар’єрний радник

У Хмельницькій обласній службі зайнятості розробили комплекс заходів на випадок звернення до них вивільнених працівників райдержадміністрацій. Так, зокрема, кожного клієнта, який звернеться у службу, супроводжуватиме свій кар’єрний радник, який:

  • проведе первинне та поглиблене профілювання;
  • відповідно до ступеня мотивації та можливостей працевлаштування визначить профільну групу (навички, здібності, компетентності, які найкраще вирізняють клієнта серед інших осіб на ринку праці);
  • на основі цих даних, кар’єрний радник спільно з клієнтом складе індивідуальний план працевлаштування, який міститиме спільні зобов’язання  обох сторін щодо пошуку роботи та забезпечить індивідуальний супровід і організацію надання послуг.
Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter