Новини
Інфраструктура

У Хмельницькому планують знести самовільно встановлені гаражі та огорожу

В обласному центрі взялися звільняти вулиці та дороги від тимчасових та незаконно встановлених конструкцій. Всього планують знести їх близько 500. Як зазначають у міській раді, останнім часом працівники екстрених та комунальних служб стали частіше скаржитися на перешкоди, які виникають у них на шляху та не дають можливості вчасно та якісно виконувати свою роботу. Крім того, у місті продовжують виявляти самовільно встановлені гаражі та паркани.

Так, незаконні гаражі виявили на вулицях Чкалова, 14 та Свободи, 51, 55, 57. Їх відповідно до проєкту рішення виконкому Хмельницької міської ради мають знести силами комунального підприємства. Попередньо власників попередили про необхідність до 1 квітня 2021 року з’явитися в управління архітектури та містобудування та надати дозвільні документи, які б дозволили залишити це майно на місці розташування.

Якщо власники не з’являться та не пред’являть необхідні папери, то за справу візьмуться працівники «Хмельницькбудзамовник», які мають скласти акти та забезпечити зберігання знесених конструкцій.

Ще одну самовільно встановлену конструкцію – огорожу – виявили біля супермаркету «ЕПІЦЕНТР» на вулиці Зарічанській. Її також має знести власник, або ж вона буде демонтована силами комунальників.

Що ж до перешкод на дорогах – бетонних блоків, незаконних шлагбаумів тощо – то рішення щодо їхнього демонтажу у виконкомі ухвалили наприкінці лютого.

Першу таку конструкцію – бетонний блок – знесли біля будинку №22/1 на вулиці Бандери.

Як зазначив начальник відділу безпеки дорожньої інфраструктури Олександр Ковальчук, на осіб, які встановлюють перешкоди, порушуючи Правила благоустрою території міста Хмельницького, складатимуть адміністративні протоколи. У разі не здійснення демонтажу упродовж двох тижнів власними силами, штрафуватимуть.

Незаконні конструкції на маршрутах руху спецтехніки виявляють комунальники, а на прибудинкових територіях – працівники управляючих муніципальних компаній та муніципальна дружина.

За матеріалами Хмельницької міської ради

Автор: Тетяна Новак

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter