Новини
Здоров’я

До медичних закладів Хмельниччини доставили ще одну партію кисневих концентраторів

Крім допомоги з постачанням рідкого кисню у медичні заклади Хмельницької області, благодійники дбають і про тих кисневозалежних краян, яким для боротьби з хворобою потрібні кисневі концентратори. Першу партію апаратів уже доставили у Дунаївці. Отримають необхідне обладнання і в інших громадах області.

Роблячи конкретні справи – ми допомагаємо іншим у боротьбі з недугою. Уже 2 роки поспіль на теренах Хмельницької області за сприяння народного депутата Олександра Гереги та його команди функціонує антивірусний штаб, який став опорою для влади, для медицини Хмельниччини, забезпечуючи всім необхідним та підставляючи своє плече в умовах гострої недуги.  Нещодавно, під час критичної ситуації нестачі кисню в лікарнях області, саме він першим відгукнувся та о 2-й годині ночі доставив необхідну речовину для хворих на COVID-19. Загалом Хмельницька область отримала за сприяння  народного депутата та його колег – Андрія Іванчука та Олени Копанчук – близько 80 тонн рідкого кисню.

Однак не рідким киснем єдиним! Із надзвичайно швидким поширенням коронавірусної хвороби кисневозалежних краян щодня більшає. Важкохворі звертаються по допомогу не лише у профільні лікарні а й у місцеві медичні пункти, котрі не завжди можуть забезпечити постачанням киснем. Справжнім порятунком в такому випадку стають кисневі концентратори, котрі самостійно виробляють життєвонеобхіну речовину, а також забезпечують одразу декількох хворих, що є вкрай важливим в умовах гострої недуги. 

І тут вкотре руку допомоги подав Олександр Герега. За його сприяння, медичні заклади Хмельниччини отримали близько 40 кисневих концентраторів з максимальною потужністю подачі кисню. Першу партію таких апаратів уже отримала Дунаєвецька ОТГ. Чергова партія була розподілена по усіх громадах, котрі найбільше потерпають від ураження ковідом. Благодійну допомогу у вигляді кисневих концентраторів отримав Новоушицький ПМСД.  Не оминули увагою також Ярмолинецьку ЦРЛ. Для  лікарні, котра тільки в квітні почала приймати хворих, виділили 10 кисневих приладів.

Напружена ситуація з хворими на COVID-19 спостерігається також на Шепетівщині. За інформацією з лікарень, ліжко-місця майже усі зайняті, запаси кисню постійно вичерпуються. Тому згодом лікарні Шепетівської, Грицівської, Полонської, Віньковецької та Славутської ОТГ також отримають  надважливі апарати для кисневозалежних пацієнтів і тим самим поповнять резерви необхідного кисню у відділеннях.

Кисню зараз не вистачає, це не є секретом. Тому ми постійно в пошуках запасів. Але те, що ми маємо уже концентратори – це велика справа, так як вони є одним із замінників кисню. Весь колектив нашої лікарні, пацієнти і жителі громади вдячні Олександру Герезі за підтримку та допомогу!» – зазначила директорка КПН «Ярмолинецька багатопрофільна лікарня» Альона Соломон.

Як наголосив Олександр Герега, допомога лікарням Хмельниччини у ці нелегкі часи – не разова акція, а продовження систематичної роботи, яка розпочалась з розпалом пандемії в Україні та світі. Команда «За конкретні справи» продовжує докладати всіх зусиль задля того, щоб лікарні Хмельницької області були забезпечені всім необхідним для пацієнтів, хворих на COVID-19.

Детальніше дивіться у сюжеті каналу Перший Подільський

Анастасія Полудняк

Автор: Адміністратор сайту

Читайте нас у Телеграм , у нашій групі Viber @ПоділляNEWS та InstagramTwitter