Новини
Кримінал

На Шепетівщині оперативники борються з незаконним врожаєм

Чергова операція «МАК» розпочалась на теринах Хмельницької області та Шепетівського району.

Нагадаємо, що операція «МАК» передбачає діяльність оперативників з виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків.

Як зазначається в повідомленні, згідно зі статтею 106 – 2 Кодексу України про адміністративні правопорушення незаконний посів або вирощування снотворного маку в кількості до 100 рослин чи конопель у кількості до десяти рослин – тягнуть за собою накладення штрафу до 1700 гривень з конфіскацією незаконно вирощуваних нарковмісних рослин.

Крім того, якщо ж кількість таких рослин більша, то особі, яка їх вирощувала, загрожує кримінальна відповідальність.

За незаконний посів або вирощування снотворного маку понад 500 рослин або конопель у кількості понад 50 рослин передбачено позбавлення волі на строк  до 7 років.

Поліція нагадує, що за вирощування маку та коноплі  передбачена адміністративна  та кримінальна відповідальність, адже посів маку на території нашої держави дозволений лише спеціалізованим підприємствам, які мають на це ліцензії. Поліція звертається до громадян з проханням: усім, кому відома будь-яка інформація щодо незаконних посівів нарковмісних рослин, повідомляти за номером  «102».

Зауважимо, що згідно зі статтею 310 Кримінального Кодексу України, за незаконний посів або вирощування снодійного маку в кількості від 100 до 500 рослин, конопель у кількості від 10 до 50 рослин передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 8500 гривень, арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 3 років.

Оперативно-профілактичні дії, в рамках операції «МАК» триватимуть до кінця вересня.

Нагадаємо, що напередодні оперативники міста повернули додому зниклу дитину.

Автор: Ольга Нікітіна

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook