Новини
Кам'янець-Подільська міська

У Кам’янці міністр культури розповів про перспективи реставрації історичних об’єктів області

Вчора у Кам’янці-Подільському та Меджибожі з візитом побував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. За результатами відвідин міністр розповів, які перспективи у цих міст в плані реставрації культурних історичних об’єктів та які першочергові дії потрібно зробити владі, аби залучити для цього фінанси.

Перш ніж прибути на Хмельниччину, Олександр Ткаченко відвідав Хотин, де оглянув, зокрема місцеву фортецю. Тож говорячи про перспективи Хмельниччини, порівнював побачене. За словами міністра, наразі Хотин є більш привабливим для туристів, ніж, до прикладу, Меджибіж, проте це не означає, що у фортеці немає перспектив для розвитку та вдосконалення. Особливо відзначив пан Ткаченко спілкування з директором Меджибізького замку, який, за словами міністра, має власне бачення його майбутнього.

Що до Кам’янця, де пану Ткаченку влаштували екскурсію Старою фортецею, то, за словами міністра, у місті є ще чимало інших принад, які також можуть стати місцевими родзинками та приваблювати туристів. Зокрема, він назвав такі локації як собор Святих Апостолів Петра і Павла, башта Стефана Баторія, Турецький бастіон, площа Вірменський ринок, каньйон.

Повірте, продовжувати можна ще довго. Як і довго можна перелічувати кількість того, що потребує реставрації. Але перше, чого бракує – це концепції міста. Саме вона має передувати етапу реставраційних робіт. З неї і почнемо, аби далі вийте на те єдине і туристично-магнітне амплуа, – написав на своїй сторінці у Фейсбук міністр.

Прокоментував відвідини міністра культури також міський голова Михайло Посітко. За словами очільника міста, зустріч була плідною, але головна розмова щодо перспектив Кам’янця ще попереду. Наступна зустріч запланована вже на вівторок у міністерстві культури та інформаційної політики.

Планується розглянути наявну підготовлену документацію, аби знайти можливості, як посилити комплекс реставраційних робіт до тих, що вже ведуться у замку за кошти місцевого бюджету,зазначив з цього приводу Олександр Ткаченко.

Нагадаємо, міністр культури та інформаційної політики завітав у Кам’янець-Подільський на запрошення міського голови та народного депутата Ігоря Марчука.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook