Новини
Культура

Майстрували списи та “полювали” на мамонта: у хмельницькому музеї школярам влаштували квест (ВІДЕО)

П’ятикласників однієї зі шкіл обласного центру днями запросили до Хмельницького обласного краєзнавчого музею не для того, аби провести екскурсію залами закладу, а для того, аби занурити їх на деякий час у добу кам’яного віку.

Відвідини музею з елементами квесту поєднали з презентацією нового науково-пізнавального видання «Кам’яний вік у головоломках» авторства завідувачки відділу природи Неллі Мальованої, на рахунку якої вже декілька схожих книжок.

Школярі середніх класів – потенційні читачі нової книги, зазначають у музеї. Тож саме їх першими покликали у виставкову залу, аби показати та розказати про нову книгу. Її, до слова, можна було виграти у змаганні, яке влаштували, розділивши дітей на дві команди.

Протягом години школярі отримували нові знання про життя наших предків в епоху кам’яної доби. Дізналися про звичаї та особливості життя печерних людей, побачили, як добувається вогонь без звичних сірників та запальничок, власноруч змайстрували списи, спробували “вполювати” мамонта, розгадували тематичні кросворди, ребуси, головоломки тощо.

За кожне завдання команда, яка впоралася першою, отримували символічну нагороду. За їхньою кількістю визначали команду-переможця, яка мала отримати приз – нове видання з головоломками. Але зрештою перемогла дружба, і книги для класу вручили обом командам.

Як змагалися у залі музею юні хмельничани, дивіться у відео каналу Nagolos TV.

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook