Новини
Освіта

У Хмельницькому порахують вакцинованих освітян

Аби освітній процес у закладах загальної середньої освіти в умовах «жовтої» зони відбувався у звичному режимі, у Хмельницькій громаді планують довести кількість освітян, які отримали хоча б одну дозу вакцини, до 80%. Інакше учням середніх та старших класів знову доведеться переходити на дистанційну форму навчання, яка, за словами очільниці Департаменту освіти та науки Хмельницької міськради Надії Балабуст, не є прийнятною для отримання якісної освіти школярами. Точний відсоток педагогів, які отримали хоча б одну дозу вакцини, станом на вчора, у департаменті не назвали, проте, за словами керівниці департаменту освіти, загалом їхня кількість наближається до необхідної кількості.

На вчорашньому брифінгу керівниця департаменту розповіла про те, як працюватимуть освітні заклади Хмельницької громади в умовах «жовтої» зони епіднебезпеки. За її словами, сьогодні, 23 вересня, та надалі усі садочки та заклади дошкільної освіти працюють. Перші-четверті класи закладів загальної середньої освіти також працюють у звичному режимі, очно, зі своїми класними керівниками. Так само працюють спецшколи, позашкілля та ІРЦ.

Щодо середньої та старшої школи, то вона теж продовжує освітній процес у звичному режимі, незалежно від кількості вакцинованих педагогів.

5-11 класи закладів загальної середньої освіти також виходять на навчання. Оскільки ті зміни, які внесені, нам не дають час і змогу порахувати кількість вакцинованих працівників в межах 5-11 класів, 23 вересня цей процес ми розпочнемо, – зазначила Надія Балабуст.  

Також вона наголосила на тому, що процес вакцинації працівників закладів освіти триває:

Примусу ніякого немає, кожен, хто бажає провакцинуватися, йде у пункт вакцинації, обирає ту вакцину, яка йому найбільше імпонує і вакцинується.

Наразі у Хмельницькій громаді у 27 закладах загальної середньої освіти і 27 дитячих садочках рівень вакцинації серед працівників становить понад 80%.

Сподіваємося, що з понеділка у більшій частині шкіл учні 5-11 класів також будуть  навчатися очно, і що рівень вакцинації у нас буде такий, як того вимагає постанова Кабінету Міністрів, сказала Надія Балабуст.   

Щодо підтриманої Урядом пропозиції МОЗ про внесення освітян до переліку осіб, для яких вакцинація від COVID-19 буде обов’язковою, очільниця департаменту освіти зазначила, що

педагоги – це ті люди, які повинні безпосередньо щодня спілкуватися з учнями, і власне це суть педагогічної діяльності. Коли є змога працювати з дітками вживу, офлайн, то для цього потрібно забезпечити рівень вакцинації 80%. Я думаю, що більшість педагогів це розуміють і підтримують. Є частина, які не погоджуються, вони мають на це право. Якщо буде вказівка, якщо буде видана постанова, яка буде нормувати це положення, ми будемо її виконувати, оскільки ці норми є обов’язковими до виконання.

Також Надія Балабуст додала: аби всі освітяни, які виявлять бажання отримати щеплення, реалізували це право, години прийому на пунктах вакцинації можуть продовжити, аби вчителі могли вакцинуватися у зручний для них час. Також пункти вакцинації працюватимуть у вихідні. За словами керівниці департаменту, вони сподіваються що до понеділка необхідний рівень вакцинації серед освітян буде досягнуто.

Відео: МТРК Місто

Стокове зображення від Depositphotos

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook