Новини
Події

Ближче до неба: на Хмельниччині під час навчань десантувалися молоді офіцери-спецпризначенці

На полігоні під Хмельницьким тривають збори молодих офіцерів – випускників різних військових вишів, котрі потрапили до військових частин та підрозділів Сил спеціальних операцій (ССО) за розподілом. Сьогодні, 18 травня, стрибки з парашутом здійснили два десятка новоспечених спецпризначенців. Крім них, десантувалися також воїни-розвідники інших підрозділів ССО.
«Кожен військовослужбовець особисто для себе складає парашут для того, щоб в повітрі він був упевненим, що система спрацює на відмінно, і він сміливо й рішуче здійснить стрибок. Здійснення стрибків – один із способів введення наших підрозділів у район призначення», – пояснив заступник командиру загону по роботі з особовим складом Валерій Мажорівський.
За його словами, відпрацьовують практичні навички військовослужбовці від солдата до офіцера, незалежно від звання і посади. Умовно приземляються в тил ворога. Також здійснюють стрибки випускники військових навчальних закладів.
Бійці кажуть, страх перед стрибком не зникає ніколи, навіть у найдосвідченіших. Хоч були серед спецпризначенців і ті, хто пройшов бойове хрещення із парашутом — вони вперше відчули політ під куполом.
«Я вже маю три стрибки з парашутом. Вперше було взагалі не важко, бо не розумів, що буде відбуватися. А другий і третій раз був мандраж. Надалі звикається, хоча страх є перед кожним стрибком. Переборюєш його, сягаєш в повітря і робиш все за інструкцією», – каже військовослужбовець Віталій.
Аби бути у формі, спецпризначенці мають стрибати щонайменше двічі на рік. Та спершу треба до автоматизму довести свої дії в екстрених ситуаціях. Не обійтися тут і без моральної підготовки.

Автор: Тетяна Новак