Новини
Дозвілля

12 молодих хмельницьких гуртів виступлять на одній сцені з відомими рок-музикантами

26 і 27 травня на території міського пляжу відбудеться фестиваль рок-музики «Rock & Buh». 12 молодих гуртів з Хмельниччини виступлять на одній сцені з відомими в Україні музикантами. Про гурти, ведучого та перебіг заходу розповіли організатори фестивалю на сьогоднішній прес-конференції.Фестиваль – це та подія, яка змінить місто – переконані в оргкомітеті. Він є частиною цільової Програми «50 кроків, які змінять місто». Засновником та організатором Фестивалю є управління культури і туризму Хмельницької міської ради, яке створило для вирішення всіх питань організації фестивальну раду. «У ході підготовки було вирішено долучити людей, які, власне, знаються на рок-музиці та мають чималий досвід в організації подібних заходів. – зазначив начальник управління культури і туризму Артем Ромасюков. – Сподіваємось,  фестиваль стане однією з тих родзинок, яка переконає і хмельничан і гостей міста, що Хмельницький є центром сучасної української культури. І, звичайно, підтримка молодих гуртів нашого міста».

Співорганізатор фестивалю Андрій Захарко (Зоін), який є організатором фестивалю «Республіка» зазначив: «Для мене цей фестиваль дуже важливий, тому що це єдиний на сьогодні в Україні приклад спільної праці і синергії між міською владою, громадськими активістами і взагалі людьми, які знаються на рок-музиці. Про аналогічні приклади я ще не чув».
Фронтмен гурту «Мотор’ролла» Сергій Присяжний у підготовці до фестивалю відповідав саме за відбір молодих гуртів, яких на конкурс подалося більше 70. «Моя функція полягала у відборі колективів на фестиваль і відповідно прорахувати, хто за ким виступатиме, таймінг виступів й інші технічні моменти. За кожним гуртом буде закріплений звукорежисер, – розповів Сергій Присяжний. – Ми обрали собі за мету підтримка і популяризація саме місцевих виконавців. Увійшли фактично готові колективи, які грають цікаву та різнопланову музику. За кожен колектив мені не соромно». Музикант зізнається, що якби йому на початку музичної кар’єри випала нагода виступити на такому фестивалі разом з відомими гуртами, він би був просто щасливим.
Хедлайнерами фестивалю стануть «Мотор’ролла», «Чумацький шлях», «Без обмежень» «Тартак». Також протягом обох днів на головній сцені виступатимуть Marina Krut Project, Stanza.
Андрій Щербицький – заступник голови правління ГО «Спелеологічний клуб «Атлантида» до організації фестивалю долучився, бо переконаний, що захід популяризуватиме Хмельницький, а це має бути спільною метою усіх: і влади, і громадськості, і бізнес-спільноти. Тож він працює над долученням спонсорів на фестиваль.
Про високий рівень фестивалю «Rock & Buh – 2017» говорить і той факт, що його ведучим буде М’яч Дредбол. Людина, яка веде усі потужні фестивалі країни.
На території пляжу діятиме виїзна кухня від рестораторів міста, більшість з яких до фестивалю долучилися у якості спонсорів.
За новинами фестивалю можна слідкувати на сторінці у Facebook Там уже є графік виступів та саундчеків гуртів. Крім того, на фестивалі можна буде придбати футболку та кепку з логотипом фестивалю. А для тих, хто хоче їх замовити заздалегідь – звертайтеся до організаторів через ту ж таки сторінку уFacebook.
А на 20 травня запланована промоакція за участі байкерської спільноти “Mad Brothers Friendship Run” та автограф-сесія від хедлайнерів фестивалю. Початок об 11 годині на майданчику біля кінотеатру ім. Т. Шевченка.

Автор: Тетяна Новак