Новини
Інфраструктура

Зіпсовану автовласниками прибудинкову територію у Хмельницькому капітально ремонтують

Прибудинкова територія біля багатоповерхівки у Гречанах, на початку вулиці Шухевича, не бачила ремонту близько 40 років. Через чималу площу біля будинку роботи триватимуть два роки. На облаштування території з бюджету громади виділили майже 4 мільйони гривень. Проїжджу частину заасфальтують, для пішоходів прокладуть доріжки, а для автовласників – збудуть майданчик на понад чотири десятки паркомісць.

Тимчасові незручності наразі відчувають мешканці будинку за адресою Шухевича, 1а (колишня Курчатова).

Багато транспорту туди заїжджає в двір, паркується. По суті, колишні зелені зони перетворені на такі собі болотяні парковки, асфальтобетон також зруйнований. Багато років мешканці зверталися до нас за капітальним ремонтом. Цього року ми виготовили проєктно-кошторисну документацію. Вартість об’єкта – майже 4 мільйони гривень. Будемо його робити два роки, – розповів заступник міського голови – директор Департаменту інфраструктури міста Василь Новачок.

Багатоповерхівка – велика. І має таку ж прибудинкову, що межує із зупинкою громадського транспорту. Ускладнюються ремонтні роботи і тим, що поряд – багато комерційних забудов.   

Проєкт передбачає двошарове асфальтобетонне покриття площею понад 2 тисячі квадратних метрів, понад 500 «квадратів» відмостків і тротуарних доріжок. А ще – 41 паркомісце та відновлення зелених зон, де раніше залишали свої автівки мешканці будинку.

Самі ж хмельничани, які живуть у багатоповерхівці кажуть: раніше тут постійно були калюжі та болото, особливо після того, як почали на зупинці поруч зводити МАФи. Та кажуть – за останні 40 років тут лише раз робили ремонт, та й то – мінімальний. Тож будівельним роботам, попри те, що вони завдають зараз певних незручностей, – радіють. І тому, що під будинком з’явиться цивілізована парковка – також.

До кінця поточного року біля будинку планують облаштувати пішохідну доріжку та вкласти нижній шар асфальту на проїжджій частині.

Відео: МТРК Місто

Автор: Тетяна Новак

Всі новини на одному каналі в Google News  Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook