Наталя Кошай
Блогерка
12 968
Катерина Луцик: «Громади Хмельниччини мають бути готові до повернення тисяч ветеранів»

Нещодавно у Києві відбувся Форум громадянського суспільства “Обриси майбутнього: перемога, відновлення та модернізація України”. Захід об’єднав близько 2 тисяч українців, які долучились в офлайн і онлайн форматах, щоб скоординувати громадянське суспільство у розробці спільного плану дій для Перемоги і Відновлення.

688
Підсумки «ковідного» року: українки взяли на себе додаткові обов’язки

Хвиля коронавірусу негативно позначилася на ринку праці, зокрема більшого впливу зазнали жінки. Часто саме на їх плечі лягло дистанційне навчання дітей, догляд за хворими родичами, не кажучи про те, що скорочення та зниження заробітних плат більше торкнулися саме їх.

6 144
Місцеві вибори-2020: чи допоможе гендерна квота збалансувати представництво в радах

Коли йдеться про політику – президента, народного депутата, мера чи депутата у місцевій раді – в уяві українців виникає передусім образ чоловіків, хоча жінки активно представляють інтереси громад на різних рівнях влади.

2 124
Хобі – заняття до душі, що не підкоряється стереотипам

Суспільство все більше змінюється і найбільше цінується унікальність. І якщо ви – дівчина, але хочете займатись ковальською справою – вперед! Можливо, саме ваші сталеві квіти отримають першість у конкурсі серед ковалів.

2 743
Ангели медичної галузі, що на передовій війни з хворобою

Український народ змушений боротися на двох фронтах: перший – на східних рубежах країни, другий – у кожній інфекційній лікарні. Скільки ще випробувань припаде на долю українців?

3 364
Пандемія, криза, Виборчий кодекс – виклики кандидаток в депутати місцевих рад

Карантин поставив все на паузу, але забезпечив можливість зі сторони поглянути на ситуацію, зважити всі «за» і «проти», та згодом зробити вирішальний крок.

1 490
Волонтери мимоволі

І якщо зовнішнього агресора ми знаємо в лице, то іншого – не побачити. Небезпечний вірус уже поширився на всі країни і дістався України. Зважаючи на те, що державна машина сама не впорається, українці знову активізувалися.

1 875
Чим лякає українське суспільство слово «гендер»

Офіційно «гендер» означає соціально закріплені ролі, поведінку, діяльність і характерні ознаки, які певне суспільство вважає належними для жінок та чоловіків. Релігійна спільнота вбачає у цьому понятті популяризацію нових гендерних ролей та одностатевих стосунків.

1 613
Слово про самореалізацію, або Чому одні жінки складають квіточки в букетик, а інші захищають державу

Чоловіки, які досі складають більшість у прийнятті важливих рішень, повинні зрозуміти, що жінки – не «другий сорт» і не конкурентки, які вимагають визнання своїх прав, а партнерки.

1 643
Просто про складне. Що таке «Резолюція 1325» та до чого тут жінки?

Психологи стверджують, що людство входить в еру толерантності, в еру жіночого типу мислення. Чоловіча сила вже не дає перевагу.