РРО в телефоні
Касовий програмний PPO в телефоні: як це реалізувати
13 Вересня 2023

Зробити бізнес на 100% прозорим і спростити керування платежами? Такі можливості відкриваються у разі підключення програмного PPO. «Каса» — це водночас доповнення до стаціонарного термінала і зручний онлайн-кабінет з продуманим функціоналом. Сервіс відкриває перед власниками бізнесу безліч можливостей: можна коригувати наповнення каталогу товарів / послуг, оформлювати інкасацію або закривати зміну співробітникам. 

Мобільний додаток «Каса»

Сервіс «Каса» вмонтовано у функціонал мобільного додатку «Приват24 для бізнесу». Це спрощує його підключення — потрібно лише обрати під’єднану раніше торгову точку та еквайринг. Якщо підключений програмний PPO Каса, це значно спрощує роботу з банком і податковою службою.

Такий сервіс, згідно з чинним законодавством, необхідний усім ФОП 2–4 груп спрощеного оподаткування. Він виступає чудовим аналогом звичайного касового апарата і полегшує фіскалізацію готівкових та безготівкових операцій — інформація про них автоматично передається в податкову службу. Додатково не потрібно заповнювати якісь документи чи звертатися в податкову самостійно. 

Підключення програмного PPO також дає змогу виконати ще одну вимогу законодавства: надавати клієнтам / покупцям фіскальний чек про покупку одразу на місці розрахунку. Залежно від підключеного еквайрингу чек може бути в паперовому або електронному форматі. Це підвищує рівень довіри клієнтів до бізнесу. 

Підключення онлайн-каси та її функціонал

Щоб підключити програмний PPO «Каса», потрібно виконати три умови:

  • підключити еквайринг;
  • зареєструвати ключ SmartID в ДПС;
  • пройти реєстрацію через додаток «Приват24 для бізнесу».

На етапі реєстрації слід детально заповнити інформацію про магазин: вид діяльності, номер рахунку, дані співробітників і т. д. Надалі авторизація в сервісі виконується за допомогою Smart ID-ключа. Одразу після успішної реєстрації відкриється доступ до усього функціоналу сервісу. Розглянемо кілька можливостей онлайн-каси: 

  • підтримуються різні види оплати: карткою і готівкою;
  • автоматичний розрахунок балансу готівкових коштів;
  • службові операції — внесення коштів та інкасація;
  • додавання нового товару / послуги, регулювання цін;
  • оформлення повернення товару;
  • перегляд історії всіх транзакцій. 

Такий формат касового апарата підходить усім власникам бізнесу — незалежно від виду діяльності, щомісячного обороту за доходом чи кількості найманих працівників. Підключення каси зробить усі операції прозорими перед податковою службою на 100%, а це дозволить вести бізнес чесно. 

Скільки коштує програмний PPO «Каса»

Підключити програмний PPO може кожний власник бізнесу. Цей сервіс безкоштовний, оскільки плата за його обслуговування вже включена в вартість раніше оформленого еквайрингу. Додатково не встановлюються обмеження за сумами платежів або ліміти. Навіть більше,  керування касою здійснюється в онлайн-форматі, тому додаткове обладнання не потрібне. 

Залежно від обраного еквайрингу відрізняється і комісія за платежі. Вона діє у двох варіантах: 1,3% і 1,5%. Також у разі підключення еквайрингу у вигляді стаціонарного POS- термінала варто враховувати щомісячну плату за обслуговування — 400 грн. 

Програмний PPO Каса вартий уваги не тільки через безкоштовне підключення й обслуговування. У пріоритеті завжди залишається обширний функціонал кабінету. Відстежувати історію транзакцій, передавати дані до податкової та вносити необхідні зміни до каталогу товарів / послуг можна з телефона або у вебверсії каси.