Кращі стартапи 2018 року: робот-рекрутер, диво-досліди для дітей та мережа для випускників і працедавців
01 Грудня 2018

У світі постійно народжуються нові ідеї, нові проекти, які призводять до якісних змін у різних сферах людського життя. Хтось не може знайти роботу, комусь, навпаки, потрібно постійно шукати нових співробітників, а чиїсь діти не мають чим зайнятись у свій вільний час.

Проте особливо затребувані  різні інновації, стартапи та ІТ-проекти у сфері бізнесу, бо саме тут часто потрібно вирішувати складні задачі, оптимізувати витрати, покращувати якість продукту.

Поглянемо на кращі чотири стартапи світу за 2018 рік (хоча він щей  не закінчився):

  1. RCML – SturtUp проект для робототехніки.

Він зменшує команду розробників та спрощує їм виконання їхніх задач, дозволяючи ставити завдання кільком роботам одночасно. За складом RCML являє собою набір з різних мов програмування з внутрішнім координатором. Дане рішення може бути корисним на виробництвах, де є в наявності кілька роботів, якими потрібно одночасно керувати.

Детальніше можна ознайомитись тут http://toolkit.rcml.tech/ru .

  1. «Робот Вєра».

Це штучний інтелект, який в деякій мірі може замінити HR агента. Вєра обробляє резюме на різних сайтах з пошуку роботи, може також дзвонити кандидату і дізнаватись, як він ставиться до певної вакансії. Одним словом початкові етапи відбору майбутніх працівників компанії можна сміливо довірити Вєрі.

Детальніше можна познайомитись за посиланням https://robotvera.com/static/newrobot/index.html

  1. Handshake – SturtUp, який намагається вирішувати проблему пошуку роботи випускникам ВУЗів (і йому це непогано вдається).

Проект являє собою соціальну мережу на зразок LinkedIn, де випускники або студенти можуть знайти собі роботу, а роботодавці, відповідно, працівників. В даній мережі зареєстровано більше 9 000 000 студентів, а також більше 250 000 роботодавців. До речі, з мережею налагоджена співпраця більше 500 центрів розвитку кар’єри при університетах. Детальніше про те, як скористатись сервісом пошуку роботи для студентів, можна подивитись ось тут https://joinhandshake.com/

  1. MEL Science – SturtUp, який працює лише у двох містах – Лондоні та Санкт-Петербурзі. Даний проект щомісяця надсилають дітям набори, за допомогою яких вони роблять спеціальні експерименти, чим не лише привертається увага дітей до науки, а й прищеплюють корисні навички. Також в цьому проекті за допомогою віртуальної реальності діти можуть спостерігати за різними диво-хімічними дослідами. Детальніше поглянути на продукт «хімічного» стартапу можна тут https://melscience.com/ru/

 

Тож, як видно з підбірки, потрапити до переліку кращих SturtUp-ів світу не так уже й важко: працювати і ще раз працювати над якістю продукту і  вуаля – ваш SturtUp у ТОПі.

 

ГО Агенція сталого розвитку Хмельниччини

Дмитро Лисий