робота для IT-фахівців
Спеціалістам Junior буває непросто знайти роботу
07 Вересня 2021

Сфера інформаційних технологій розвивається величезними темпами, а грамотних фахівців сьогодні не вистачає катастрофічно. І хоча багато ВНЗ пропонують навчання з IT-професій, але попит все одно не забезпечується пропозиціями. Враховуючи ще й те, що сьогодні величезна кількість короткострокових курсів, які дозволяють оволодіти знаннями дизайнерів, програмістів, СЕО-фахівців, тестувальників ПЗ тощо. Та й самостійно, величезна кількість людей навчається.

Ранжування фахівців в IT

На відміну від інших професій, ранжування співробітників тут здійснюється не за категоріями або класами, в більшості випадків є 3 види фахівців:

  1. Junior;
  2. Middle;
  3. Senjor.

І найперший щабель – це джуніори, ось їм найскладніше знайти роботу. Хоча якщо людина робить перші кроки в ІТ-галузі, то їй варто відвідати сайт https://jungo.dev/ru, що допоможе знайти першу роботу і працевлаштуватися тим, хто хоче увійти в цю сферу, але належного досвіду ще не здобув. Це актуально для випускників навчальних закладів або фрілансерів.

Наймолодші співробітники

Якщо говорити про джуніорів, то для роботодавців не має практично ніякого значення, чи закінчила людина університет або 3-місячні курси. Головне – це портфоліо і якщо у потенційного претендента є цікаві проєкти, нехай і навчального характеру, то у нього буде перевага. На посаду молодшого спеціаліста можуть претендувати й люди з комерційним досвідом, тому позитивні рекомендації колишніх роботодавців, стануть величезною перевагою. Вік грає не вирішальну роль, але все ж перевагу віддають більш молодим кандидатам.

Зручність і ефективність пошуку роботи

Тепер про сайт jungo.dev, він вигідно відрізняється від інших подібних ресурсів і користується авторитетом серед представників сфери інформаційних технологій. Портал:

  • вузькоспеціалізований;
  • має велику кількість пропозицій роботодавців та резюме претендентів;
  • має зручну форму пошуку і фільтри;
  • має багато корисної тематичної інформації.

Роботодавці йдуть сюди цілеспрямовано в пошуках майбутніх Junior. А ті хто шукає роботу розуміють, що тут її швидше знайти, ніж на загальних сайтах.

Junior є куди зростати

У цій градації фахівців, немає чітких меж і вимог. В одній компанії людина може працювати на позиції Middle розробника, а перейшовши в іншу компанію отримає статус Senjor або навпаки, джуна. Як правило, переходячи з невеликої компанії у велику, працівник йде на нижчий щабель. Але все залежить від співбесіди з роботодавцем. Тому потрібно не просто розмістити резюме, необхідно постійно підвищувати свої знання, напрацьовувати портфоліо, постійно вдосконалювати особисті та професійні якості.