Як змінити життя родини, підприємства та країни? – Розпочати з аудиту!
19 Липня 2019

З чого ми починаємо будь-які зміни в житті? Коли хочемо жити краще ми спочатку аналізуємо, а що ми робили не так. Ми проводимо, свого роду, аудит минулого. Що саме ми робили не так і де помилялись. Знаходимо причини, які привели до того, як ми живемо зараз. Так само роблять і на підприємствах, так само треба зробити і в державі.

Під час презентації програми «Батьківщини» «Треба діяти», Юлія Тимошенко анонсувала великий, національний аудит усього, що зробила влада Порошенка за минулі роки. Це дозволить навести лад, виправити помилки і, важливо – притягнути до відповідальності винних у розкраданні державного майна.
Коли ми проаналізуємо усі державні фінанси та побачимо, за якими схемами влада грабувала людей – вдасться посадити злочинців за грати. Та це лишень перший крок.
Наступним кроком новий парламент запровадить новий податковий кодекс, який дозволить вивести бізнес з тіні. У «Батьківщини» є цілі стоси законопроектів, включно із новим податковим кодексом. Нова система податків створить умови, коли працювати відкрито та платити «білу» зарплатню дешевше, ніж платити хабарі чиновникам.
За оцінками МВФ 44% української економіки в тіні. Це означає, що коли навести лад у податках – можна вдвічі збільшити соціальні гарантії.
Головні податкові ініціативи «Батьківщини» – скасувати 37 псевдоподатків і зборів, податок на прибуток замінити податком на виведений капітал, а ПДВ замінити податком на реалізацію. Впровадження нового податкового кодексу разом із законопроектами про заборону офшорів суттєво поповнить бюджет грошима. Новий податковий кодекс додасть у бюджет 130 млрд грн, а це половина усього пенсійного фонду.
Важливі ініціативи для людей, про які сказала Юлія Тимошенко, презентуючи програму «Треба діяти», стосувались пенсій та підтримки молоді. Зокрема, команда «Батьківщини» збільшить мінімальну пенсію до фактичного прожиткового мінімуму. Тобто, кожен пенсіонер буде отримувати не менше 3090 грн на місяць. А молоді родини будуть отримувати справедливу допомогу при народженні дітей: 50 тис грн на першу дитину, 100 тис грн на другу, 150 тис грн на кожну наступну дитину.
Під час урядування Юлія Тимошенко запровадила підтримку молодих родин та спровокувала справжній бебі-бум у 2005 – 2009 роках. Молоді родини бачили підтримку влади та були впевнені, що зможуть забезпечити дітей всім необхідним. Зараз державної підтримки не вистачає навіть на підгузки для малечі. Не дивно, що смертність в Україні вдвічі перевищує народжуваність.
Надвисока смертність спричинена і медичним геноцидом, який влада Порошенка називає медичною реформою. Люди залишились без медичної допомоги вже зараз. Швидка допомога не рятує людей, а виконує функцію таксі до лікарні, де люди змушені власноруч оплачувати лікування. Команда «Батьківщини» зупинить медичний геноцид та запровадить обов’язкове медичне страхування. Працівникам страховку буде оплачувати підприємство за рахунок знижених податків, а пенсіонерам та дітям страховий поліс буде надавати держава. Тоді медичні послуги будуть доступні, лікування буде якісним, а у медичні заклади нарешті підуть справжні гроші.
Тож, важливо 21 липня зробити правильний вибір на користь державників, які мають досвід та знають, як проводити зміни.

Сергій Биков,
Голова аналітичного центру «ІНПОЛІТ»