3 281
Черче і Залуччя: легендарні печери і збережена історія

Як і що було колись – достеменно не відомо. Та, безперечно, Подільські Товтри – місце незвичайно приваблююче і унікальне. Стародаві Черче і Залуччя живуть донині і варті того, аби побувати у цих місцях.

7 150
Зіньків на Хмельниччині: замок, храми, гончарі та… ковбаса

Прямуючи з Хмельницького до Кам’янця-Подільського, варто відхилитись у Солобківцях від траси на якихось 14 км, аби побувати у старовинному Зінькові. Колись одне з найбільших міст Поділля, а нині просто велике село, добре відоме в нашій області та за її межами. Хто з нас не чув про зіньківських гончарів, зіньківську чорну ковбасу, зіньківське пиво (на жаль, […]

4 396
Лепесівка – село з тисячолітньою історією

Археологічні розкопки лепесівського поселення виявили кераміку трипільської культури, гончарні горни, верстати, браслети із бронзи, срібла, намиста, наконечники, жорна… Це був великий торгівельно-ремісничий центр, який сформувався як місцевими слов’янськими, так і прийшлими німецькими племенами (готами).

2 728
Чудодійне джерело Головчинецького монастиря

Відповідно до легенди, дуже давно одному ченцеві-пустельникові під час молитви з’явився святий Онуфрій із пророцтвом про те, що відтепер на цьому місці буде джерело, що подарує людям Боже благословення.

4 633
Волинське місто князів. Старокостянтинів

Старокостянтинів зберіг середньовічну планувальну схему з вулицями, що радіально, за напрямками основних доріг, розходяться від центру.