Новини
Освіта

Школи Волочиського та Хмельницького районів отримали нове комп’ютерне обладнання

Комп’ютери,  мультимедійні проектори, інтерактивні дошки, телевізори та багатофункціональні пристрої – усе це сприятиме кращому розвитку молодшого покоління, переконаний народний депутат України Сергій Лабазюк. Ряд шкіл 188 виборчого округу вже активно використовують сучасні інформаційні технології під час навчального процесу.

«Завдяки плідній роботі освітян та влади на місцях нам вдалося передбачити 5 мільйонів гривень з держбюджету на комп’ютеризацію. Згідно подань  органів місцевого самоврядування кошти були розподілені між навчальними закладами округу. Ті, хто провів вчасно тендерні процедури, вже отримали техніку і діти працюють», – зазначив Сергій Лабазюк.

З 27 січня парламентар розпочав об’їзд шкіл Волочиського району аби оглянути, як  з новим ІТ-обладнанням проходить навчальний процес. Каже, побаченим залишився задоволений.

«Завдяки інтерактивним дошкам вчителі можуть пояснити навчальний матеріал більш доступніше та ефективніше. Нові комп’ютери – це нові можливості для дітей, мультимедійні проектори  – це цікавіші уроки та шкільні заходи» – додав він.

Сергій Лабазюк вже побував у Волочиському НВК, ЗОШ № 5, Бальковецькій, Наркевичській та Бубнівській школах. У перших трьох нові інформаційні класи вже працюють.

В понеділок, 30 січня, комп’ютерну техніку завезли в Наркевицьку та Бубнівську ЗОШ. Для потреб цих шкіл закуплено 24 комп’ютери, 2 мультимедійних проектори, 2 інтерактивних дошки та 2 багатофункціональні пристрої.

З 2017 року лише у Волочиському районі нове обладнання отримають 19 загальноосвітніх шкіл, а у Хмельницькому – 11.

 

Автор: Тетяна Новак