Новини
Освіта

На Хмельниччині інспектували харчування учнів у школах п’яти районів

Минулого тижня голова Хмельницької ОДА та його заступники перевірили те, як харчуються учні у школах  Ярмолинецького, Старокостянтинівського, Кам’янець-Подільського, Шепетівського та Теофіпольського району, повідомляється на сайті адміністрації.

16 лютого очільник обласної адміністрації Олександр Корнійчук особисто відвідав три навчальних заклади Ярмолинецького району.

Олександр Олександрович вважає, що якісне харчування має отримувати кожен школяр, адже процес навчання – це значне фізчне і розумове навантаження. Його цікавило все: і те, чим годують дітей, і як зберігають продукти та чи наявні сертифікати якості. Голова ОДА також зазначив, що при організації шкільного харчування треба  звертати увагу на якість їжі і дотримуватися режиму. Отже, керівникам шкіл є ще над чим працювати. Разом з директором Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олегом Фасолею та в.о. начальника ГУ Держпродспоживслужби у області Олександром Садов’юком  Олександр  Корнійчук відвідав три навчальних заклади Ярмолинецького району. Але особливу увагу обласні посадовці приділили Солобковецькій спеціальній ЗОШ-інтернат для дітей з вадами фізичного або розумового розвитку, оскільки у даному закладі навчаються дітки з особливими освітніми потребами. Тут навчальний процес здійснюється шляхом комплексних реабілітаційних заходів, спрямованих на відновлення здоров’я, здобуття освіти відповідного рівня, розвиток та корекцію порушень. Перевірка показала, що харчування та догляд за дітьми в закладі здійснюється на належному рівні та відповідно до вимог чинного законодавства.

 

 

Цього ж дня заступники голови облдержадміністрації провели  подібні перевірки у Старокостянтинівському, Кам’янець-Подільському, Шепетівському та Теофіпольському районах.

Олександр Олександрович радить батькам у разі наявності скарг на харчування дітей у школах звертатися до облдержадміністрації.

Автор: Алла Самойленко