Новини
Освіта

Мер Славути пішов у дитячий садок

Нещодавно міський голова Василь Сидор відвідав дитячі дошкільні заклади, де зустрівся з їх керівниками та перевірив ситуацію щодо матеріально-технічного забезпечення садків та проблем, які виникають у життєдіяльності кожного закладу.

Найбільше голова міста цікавився станом теплового режиму, обліком використання тепла, проведенням енергозберігаючих заходів, забезпеченням у закладах холодної та гарячої води, якістю харчування дітей тощо.

У ході робочої зустрічі керівники дошкільних закладів ділилися своїми проблемами та планами на майбутнє.

Так, у ДНЗ № 1 «Оленка» потрібно звернути увагу на вентиляцію повітря у групах через встановлення системи рекуперації, стану санвузлів в одній із груп, вирішити поточні питання (наприклад, ремонт пральні). Оскільки у садочку зросла кількість дітей, які потребують занять з логопедом, введено його штатну одиницю. Тож потрібно подумати над облаштуванням спеціально відведеного для занять місця.

На важливості нормального повітрообміну через встановлення рекуператорів було наголошено і для керівництва НВК «Дошкільний навчальний заклад – загальноосвітній навчальний заклад І ступеня». Для належного навчання учнів початкових класів необхідно збільшувати ігрове середовище.

У ДНЗ № 4 «Сонечко» утеплено 100 кв.м. групи, надалі необхідно провести ремонт сходинкової клітини. У закладі потрібно вжити заходів щодо забезпечення гарячої води у групах.

Значної популярності останнім часом набув Центр раннього розвитку дитини «Дивосвіт», особливо його клуб «Я+мама». Приємно, що такою ідеєю цікавляться і в сусідніх містах. Потребує вирішення проблема із встановлення опалення у вхідній прибудові закладу.

Замінити електропроводку та закінчити ремонт коридору – найголовніші плани у ДНЗ № 7. Нещодавно там проведено заміну у деяких групах та спальних кімнатах старих вікон на металопластикові.

Загалом у дошкільних навчальних закладах, які було відвідано, створені належні умови для повноцінного розвитку та виховання дітей, відбувається покращення матеріальної бази.

Усі озвучені пропозиції будуть додатково узагальнені та враховані під час розробки плану заходів на новий навчальний рік.

Джерело: прес-служба Славутського МВК

Автор: Тетяна Новак