Новини
Освіта

У Старій Синяві презентували інтерактивне обладнання для навчальних кабінетів

З метою підвищення якості освіти та забезпечення умов для рівного доступу до якісної освіти рішенням сесії селищної ради на базі Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія» створено опорний навчальний заклад.

Завдяки участі в обласному конкурсі та отриманні ІІ місця серед визначених кращих опорних закладів області було додатково виділено кошти освітньої субвенції  у сумі 2,4 млн.грн. на покращення матеріальної бази  Старосинявського НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія».  За рахунок цих коштів було придбано та встановлено сучасне обладнання для навчальних кабінетів хімії, фізики, історії, географії, біології, української мови та літератури, англійської мови на загальну суму 699 тис.грн.

22 лютого в опорному навчальному закладі Старосинявський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів, гімназія»  відбулось навчання вчителів, яке провели сертифіковані спеціалісти від офіційного постачальника інтерактивного обладнання. Присутні ознайомились із сучасною проекційною та презентаційною технікою, метою якої є удосконалення навчального процесу.

Під час навчання було розглянуто  і продемонстровано конкретні викладацькі завдання, які можна вирішити за допомогою інтерактивної дошки. Вчителі  дізнались, як інтерактивна дошка може зробити освітній процес цікавим і захоплюючим, чим таке обладнання корисне в школі, на тренінгах та семінарах, як використовувати функції інтерактивної дошки для ефективного навчання та як швидко навчитись користуватись такою технікою.

Також присутні ознайомились з  роботою обладнання для виміру даних та проведення навчальних експериментів з фізики, хімії і біології.

Організатори представили зручне програмне забезпечення, що постачається у комплекті, та провели  експериментальне вимірювання.

Також у закладі триває капітальний ремонт в спортивному та актовому залах.

Джерело: сайт Старосинявської громади

Автор: Тетяна Новак