Новини
Кримінал

Хмельницький суд відклав розгляд «хабарної» справи тернопільських прокурорів, бо один із підсудних травмував ногу

Хмельницький міськрайонний суд сьогодні, 3 квітня, знову переніс підготовче засідання у справі тернопільських прокурорів, яких обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди, загальною сумою близько 12 тисяч доларів.

Як стало відомо під час засідання, один із тернопільських прокурорів не приїхав на суд до Хмельницького, бо травмував ногу. Відповідне клопотання надіслав захист обвинуваченого Соколишена. Екс-прокурор не зміг з’явитися на засідання, бо не може пересуватися через травму.

Не було на засіданні й сторони обвинувачення – антикорупційних прокурорів. За словами головуючого судді Олександра Трембача, з Генпрокуратури надіслали клопотання: представники обвинувачення також просять відкласти засідання, оскільки на нього не може з’явитися один із підсудних.

Розгляд справи відкладають вже не вперше. Раніше засідання переносили через неявку адвокатів, потім не прибули представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка є  стороною обвинувачення.

Нагадаємо, на лаві підсудних «верхівка» тернопільської обласної і місцевої прокуратури: Іван Антюк, Віталій Сідоров, Володимир Соколишин, Павло Хоменко й адвокат Ростислав Молень. Вони усі звинувачення відкидають і кажуть, що «стали жертвами «розбірок», аби деякі органи відзвітували про роботу. Захист подав близько 10 скарг на органи досудового слідства.

Автор: Тетяна Новак