Новини
Суспільство

Перший «улов» інспекторів з охорони довкілля зафіксовано у Летичівському районі

 

Цими вихідними, під час перших рейдових перевірок на території орнітологічного заказника «Щедрівський» в Летичівському районі було вилучено близько 700 метрів безгосподарських сіток. Окрім того, інспекторами притягнуто до адміністративної відповідальності одного правопорушника за порушення правил рибальства (ч.3 ст.85).

Як вже повідомлялось раніше, з 1 квітня цього року на Хмельниччині стартувала широкомасштабна оперативно-профілактична операція «Нерест».

Державними та громадськими інспекторами з охорони довкілля Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області спільно з працівниками Національної поліції протягом цього періоду здійснюватимуться рейдові перевірки по боротьбі з браконьєрством на всіх водоймах нашого регіону.

Нагадуємо! За здійснення браконьєрського вилову риби сітними, колючими знаряддями лову, електрострумом, вибухівкою та іншими забороненими знаряддями ловупередбачена адміністративна (розмір штрафу становить для громадян 340 – 680 гривень, для посадових осіб 510 – 850 гривень) та кримінальна відповідальність (розмір штрафу 3400 – 6800 гривень, або позбавлення волі строком до 3 років), з конфіскацією знарядь і засобів лову, та незаконно добутих водних біоресурсів.

Крім того, за кожну незаконно виловлену рибину незалежно від її розміру нараховується розмір завданої шкоди (для прикладу: сом – 425 гривень, щука – 340 гривень, судак – 510 гривень, лящ – 170 гривень тощо).  Тож незаконна риболовля може дорого вдарити по сімейному бюджету кожного «горе-рибалки».

 

 

Читайте також: Правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві хмельничанина

Автор: Алла Самойленко