Новини
Кримінал

Правоохоронці затримали підозрюваних у вбивстві хмельничанина

Зловмисниками виявились двоє мешканців Городоцького району 19 і 20 років. Наразі підозрювані перебувають під вартою. Згідно санкції статті їм може загрожувати довічне ув’язнення.

Нагадаємо, що тіло невідомого чоловіка з ознаками насильницької смерті 14 березня вранці поблизу дитячого садочка виявили мешканці села ЮрківціЧемеровецького району. На місце події одразу викликали працівників поліції.

Як встановили правоохоронці, загиблим виявився 38-річний мешканець обласного центру. Також їм вдалося з‘ясувати, що незадовго до смерті він пересувався на власному автомобілі «Пежо Партнер», якого ніде поруч з місцем злочину виявлено не було.

У зв‘язку з цим в області оголосили план перехоплення та усіх працівників зорієнтували на пошуки зниклого транспортного засобу. За кілька годин після початку операції слідчо-оперативна група Ярмолинецького відділу поліції, яка поверталася з чергового виклику, у лісосмузі за селом Правдівкапомітила автомобіль, схожий на той, про який йшлося в орієнтуванні. Правоохоронці вирішили його перевірити і не помилилися — це була машина загиблого.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили осіб, які обґрунтовано підозрюються у вбивстві хмельничанина. Ними виявились двоє мешканців одного із сіл Городоцького району 19 та 20 років.

Встановлено, що в ніч з 13 на 14 березня зловмисники попросили потерпілого завезти їх у рідне село, попередньо спланувавши напад на нього з метою заволодіння цінним майном. Коли прибули на місце, підозрювані позбавили життя водія та забрали гроші, а тіло на автомобілі потерпілого вивезли в сусідній Чемеровецький район приблизно за 30 кілометрів від місця вчинення злочину. По дорозі в Хмельницький зловмисники залишили викрадений транспортний засіб в лісосмузі за селомПравдівка Ярмолинецького району.

Наразі обоє молодиків затримані. Їм доведеться відповідати перед законом згідно ч. 3 ст. 289 « Незаконне заволодіння транспортним засобом» та п.6 та п.12 ч. 2 ст. 115 «Умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене за попередньою змовою групою осіб» Кримінального кодексу України. Згідно санкції статті підозрюваним може загрожувати позбавлення волі на строк від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

 

Читайте також: На околиці Хмельницького кілька годин горів сухостій

Автор: Алла Самойленко