Новини
Спорт

У Славуті зіграли у диво-шашки

“Диво-шашки 2017”  – під  такою назвою на базі ЗОШ №4  І-ІІІ ступеня відбулися міські змагання з шашок серед дітей та підлітків загальноосвітніх шкіл.

Організатори турніру – Управління освіти та міській Центр ФЗН “Спорт для всіх” – прийняли рішення відродити роботу колись популярного клубу любителів шашок “Диво-шашки” та об’єднати всі секції  та гуртки, які працюють на базі загальноосвітніх шкіл.

У турнірі брали участь команди, які складалися з хлопців та дівчаток 1-4 класу та з 5 по 9 клас. Очолювали їх капітани — представники шкіл та батьки. Капітани також боролися за нагороди та приносили очки своїм командам. Дуже серйозно та відповідально підготувалися до проведення турніру господарі — керівництво ЗОШ №4 на чолі з директором Янісевич Іриною Валеріївною, вихователями та вчителями школи. До турніру був  підготовлений і прикрашений актовий зал. Силами вихованців школи виготовленні та розмальовані спеціальні шахові дошки. Було організовано чергування вихованців для зустрічі гостей. Вчитель праці, активний любитель та пропагандист шахово-шашкової гри Гамуза Андрій Адамович спільно з членами свого гуртка, окрім офіційних призів, також підготував сувеніри для кожного учасника турніру.

У ході турніру учасники показали красиву, грамотну гру. Шашки дуже популярні серед дітей та підлітків завдяки своїй доступності та цікавості. У більшості шкіл діють гуртки та проводяться змагання серед дітей та підлітків. Всі учасники змагалися у своїх вікових групах за круговою системою. Це дозволило об’єктивно оцінити їх сили.

У підсумку в наймолодшій групі серед дівчаток перемогу святкувала учениця ЗОШ № 4 Ганна Гончарук, а у хлопців – Арсен Григор’єв  (ЗОШ №3). Серед старшокласників перемогла Надія Гарбуз (ЗОШ № 6) та Євген Кузмінчук (ЗОШ № 2). Серед капітанів команд не було рівних Андрію Гамузі, якій впевнено обіграв всіх своїх суперників.

За підсумками командних змагань головний трофей — кубок – дістався господарям змагань, команді ЗОШ № 4. Трохи поступилися лідерам команди шкіл № 6, 7 та 3. Їм дісталися менші кубки. Всі переможці та призери нагороджені грамотами, медалями та кубками.

Джерело

Читайте також: У Хмельницькому вп’яте пройшла Спартакіада «Сила Духу» серед потерпілих на виробництві

Автор: Тетяна Новак