Новини
Події

Під мінливим небом, у супроводі чоловіків та копів – у Хмельницькому відбувся дівочий велопробіг

Відтермінований через холодний початок травня дівочий велопробіг у неділю, 11 червня, у Хмельницькому знову ледь не опинився на межі зриву – за годину до початку акції небо хмарилося і віщувало на дощ. Проте природа змилувалася над любительками кататися містом на роверах, і до початку велопробігу дівчат у білому сонце таки виповзло з-за хмар.

На майданчику біля кінотеатру ім. Шевченка – велосипеди, дівчата в білому, чоловіки у різнокольоровому та діти. І журналістів на початку ледь не стільки ж, скільки велолюбителів.  Порівняно з тим, як починався у місті велосезон, який співпав з фестивалем вуличної їжі «Проскурівські смаколики», власниць «залізних коней» замало, але стає зрозуміло, що найзапекліші любительки екотранспорту таки зібралися тут. Тусувалися, писали записки, робили селфі – в очікуванні старту. І поволі підтягувалися до місця збору, в очікуванні головної фрази: «На старт! Увага! Вперед!» Загалом, за словами організаторів, на велопробіг зібралося близько півсотні хмельничанок – любительок двоколісного транспорту.

Цьогоріч для велопробігу вибрали тематику «дівчата у білому» за принципом: «А чому б і ні?». Білий, за словами велоактивістки та співорганізаторки велопробігу Ольги Брили, символ світла та чистоти. До цього, нагадаємо, у Хмельницькому вже тричі відбувалися тематичні дівочі велопробіги – у вишиванках, з іграшками та у рожевому.

«Ми організовуємо велопаради задля популяризації у місті велоруху та здорового способу життя. Він не для себе, а не для показухи. Люди, які їздять на велосипедах, мають багато спільного у ставленні до суспільства, природи, життя», – відзначила Ольга Брила.

За словами Даші Муляр, однієї з учасниць велопробігу, яка вже не вперше бере участь у подібному заході, головною проблемою любителів двоколісного транспорту у Хмельницькому досі залишаються необлаштовані спуски з бордюрів та нерозуміння хмельничанами призначення велодоріжок, облаштованих, зокрема, на набережній Південного Бугу.

Зрештою, дочекавшись усіх бажаючих та вишикувавшись у колону по двоє, у супроводі двох поліцейських машин, дівоча колона вирушила вулицями Хмельницького. Чоловіків, які прийшли підтримати своїх подруг, або просто покататися за компанію, залюбки прийняли у колону, але попросили триматися в «хвості», аби не порушувати біло-двоколісної дівочої рівноваги.

Наступного року, за словами організаторів велопробігу, на хмельничанок – любительок двоколісного транспорту – чекає щось нове, не менше цікаве.

Автор: Адміністратор сайту