Новини
Інфраструктура

З полігону побутових відходів Кам’янець-Подільський матиме користь

Сьогодні відбулася робоча зустріч міського голови Михайла Сімашкевича, його заступників та представників депутатського корпусу з генеральним директором Міжнародного центру газових технологій Інституту газу Дмитром Коміссаренко, який має на меті інвестувати кошти в місцевий полігон твердих побутових відходів  та заступником директора Інституту газу Національної академії наук України Геннадієм Жуком.

Як повідомив Дмитро Коміссаренко, після досліджень проведених на полігоні, на які надали дозвіл депутати міської ради, він готовий вкласти кошти в обладнання, яке даватиме можливість зі сміття виробляти газ.
За словами  заступника директора Інституту газу Національної академії наук України Геннадія Жука, у Кам’янці полігон фактично відповідає усім вимогам зберігання відходів, а це дає змогу реалізувати розроблені НАН України технології.
На запитання депутатів, інвестор повідомив, що за успішної домовленості, реалізація задуму становитиме близько двох років. Серед позитивів, які отримає місто – на перших етапах близько десяти робочих місць та до ста тисяч гривень надходжень до міського бюджету в місяць. Є в інвестора й деякі інші задуми, до яких він планує залучити місцевих бізнесменів.
Як зауважив після зустрічі міський голова Михайло Сімашкевич: “Те, що радує всіх – це питання зменшення шкідливих викидів, які виділяють складовані роками відходи, а відповідно і покращення екології Кам’янця.”
Джерело kam-pod.gov.ua

Автор: Алла Самойленко