Новини
Суспільство

Хмельницькі депутати вимагають прозорого конкурсу

Як ми повідомляли раніше, активісти і митці, громадськість Хмельницького глибоко обурені результатами конкурсу на заміщення посади директора обласного художнього музею. За його результатами, Ларису Чернову, яка більше двадцяти років очолювала музей, може замінити Ольга Долінська – колишній прес-секретар одіозного голови обласної державної адміністрації Василя Ядухи.

Сьогодні до творчої інтелігенції долучилися і політики. Депутати обласної ради підготували лист-зверення до голови Хмельницької обласної ради М.В.Загородного з пропозицією не підписувати контракт з Ольгою Долінською, а провести повторний прозорий конкурс із залученням фахівців-художників, представників творчих спілок художників та представників громадськості та засобів масової інформації.

Лист підписали: голова фракції Аграрної партії Сергій Іващук, заступник голови фракції ВО “Свобода” Юрій Смаль, керівник фракції РПЛ Тетяна Зеленко, голова фракції п/п “ВО “Батьківщина” Михайло Бойко. Представники ВО “Самопоміч” визначаються зі своєю позицією, а керівники фракції “Солідарності” сьогодні відсутні у місті.

Член депутатської фракції політичної партії «ЗА КОНКРЕТНІ СПРАВИ» Віталій Олуйко підготував окреме звернення до голови обласної ради з роз’яснення юридичних питань, які стосуються даної ситуації.

Як розвиватимуться події далі – слідкуйте на сторінках нашого видання.

 

 

 

Автор: Алла Самойленко