Новини
Суспільство

Маленька перемога громадськості. Художній музей поки що без директора

Як повідомлялось раніше, активісти, митці, громадськість Хмельницького глибоко обурені результатами конкурсу на заміщення посади директора обласного художнього музею. Цю думку поділяють і депутати обласної ради, які поставили свої підписи під листом-зверенням до голови Хмельницької обласної ради М.В.Загородного з пропозицією не підписувати контракт з новообраним директором, Ольгою Долінською.
Вчора голова обласної ради Михайло Загородний мав підписати наказ про призначення переможця конкурсу, але після звернення депутатів прийняв рішення зробити паузу, вивчити ситуацію, що склалася, аби не поглиблювати конфлікт. Під час перебування у Красилові на Дні депутата Михайло Васильович, говорячи про неоднозначну ситуацію з призначенням директора обласного художнього музею, повідомив, що питання вивчатимуть на профільній комісії ради (в яку, до слова, з-поміж інших входить і Олександр Драган від «Самопомочі», котрого активісти підозрюють у лобіюванні інтересів прес-секретаря Ядухи)

Згідно положення про призначення керівників комунальних підприємств у голови обласної ради є повноваження пролонгувати контракт із діючими директорами комунальних установ. У випадку із попереднім директором художнього музею Ларисою Чоновою він може скористатися цим правом.
Про розвиток подій і висновки депутатської комісії дізнаєтесь в наших наступних повідомленнях.

Автор: Адміністратор сайту