Новини
Суспільство

У Славуті назбирали речей для нужденних

Як повідомлялося раніше, у Славуті, єдиному у Хмельницькій області місті, встановили два соціальні контейнери для збирання вживаних речей. Розташовані вони біля магазину «Економ», що у мікрорайоні «Сонячний» та біля магазину «Апельсин» у «Військовому містечку».

Результати від впровадженого проекту перевершили очікування: буквально за тиждень у контейнерах назбиралося близько 350 кг вживаного одягу та взуття, книг, іграшок, ін.

Наразі вирішується питання щодо залучення ще одного працівника та виділення приміщення для зберігання та  сортування отриманих речей, адже у Терцентру недостатньо місця та людських ресурсів для таких об’ємів, – додав Микола Федорович.

Так, як із отриманих речей близько 30% дитячих, то до роздачі їх будуть долучатися працівники відповідних служб, які опікуються багатодітними та малозабезпеченими сім’ями.

Із неприємних моментів – дуже часто люди кидають у контейнер речі навалом, не упакувавши їх попередньо у пакет, а це ускладнює вивантаження речей, їх сортування, особливо важко шукати розпароване взуття.

Невдовзі буде повідомлено дату та час, коли можна буде прийти та вибрати все необхідне тим, хто цього потребує.

Міський голова Василь Сидор та керівник Терцентру Микола Паламарчук вдячні славутській громаді за те, що з розумінням сприйняли таку інновацію у місті як соціальні контейнери, користуються ними та роблять добру справу.

Подробиці про ініціативу читайте у статті “У Славуті встановили соціальні контейнери”

Прес-служба Славутського МВК

Автор: Алла Самойленко