Новини
Суспільство

Екологи попереджають аграріїв Хмельниччини про відповідальність за наслідки самовільного випалювання рослин

Як ми повідомляли раніше, деякі аграрії області почали спалювати пожнивні рештки на полях. Так, 3 серпня цього року під час здійснення заходів державного нагляду (контролю) на території Камянець-Подільського району працівниками Держекоінспекції у Хмельницькій області був виявлений факт спалювання стерні зернових культур на земельній ділянці Голосківської сільської ради загальною площею 0,740 га. На місце події були викликані працівники ДСНС в Хмельницькій області та складено акт обстеження земельної ділянки. З метою притягнення винних осіб до відповідальності, матеріали по даному факту будуть передані до органів Національної поліції в Хмельницькій області.

З метою запобігання порушень правил пожежної безпеки Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області зараз проводить рейди та  активно роз’яснює робітникам аграрних фірм та населенню області про небезпеку і наслідки самовільного випалювання рослин або їх залишків, наприклад, стерні.

Згідно Рішення комісії з питань ТЕБ та НС облдержадміністрації від 1 серпня цього року, власники та орендарі сільгоспугідь будуть зобов’язані компенсувати витрати підрозділів ГУ ДСНС у разі залучення їх для гасіння пожеж стерні та післяжнивних залишків на відповідних полях та сільгоспугіддях.

Державна екологічна інспекція у Хмельницькій області звертається до всіх власників та орендарів сільськогосподарських угідь на території області не допускати виникненню пожеж в природних екосистемах.

При виявленні займання в лісах, посадках та на відкритих територіях екологи просять негайно телефонувати за номером «101» або на «Гарячу лінію» Держекоінспекції у Хмельницькій області за телефоном – (0382) 70-28-39.

Автор: Алла Самойленко