Новини
Події

Меню вихідного дня: на «Проскурівських смаколиках» готуватимуть шаверму, перепела на грилі та устриці

Як ми уже писали, в суботу, 14 жовтня, в сквері ім. Т.Шевченка у Хмельницькому відбудеться традиційний фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики». Цього разу темою стане подільське весілля. Отож чим ще смакуватимуть хмельничани у вихідний – читайте.

 

Піццерія «Мама мія»

«Мама мія» – відоме у Хмельницькому місце для тих, хто любить піццу та інші італійські страви. На «Проскурівських смаколиках» «Мама мія» частуватиме хмельничан вдруге. Цього разу  на фестивалі вуличної їжі піцци не буде: кухарі піцерії продемонструють гостям своє вміння готувати українські страви.

Порося та індичка, запечені на вертелі, – смаколики не на кожен день, і відмінно підійдуть для святкового столу. Саме їх піццерія «Мама мія» і представить на фестивалі як українські весільні страви.

 

Ресторан вуличної їжі «Гуча»

Дебютант «Проскурівських смаколиків» ресторан вуличної їжі «Гуча» частуватиме хмельничан та гостей міста шавермою з двома видами м’ясної начинки: куркою та свининою. А урізноманітнять страву соуси і заправки.

Українцям давно полюбилася ця близькосхідна страва, адже поласувати великою шавермою з підсмаженими шматочками м’яса, свіжими хрусткими овочами , смачною заправкою – справжня насолода.

Ціна великої шаверми – 40-50 грн.

 

«Верест»

М’ясопереробний комплекс «Верест», який не вперше бере участь у фестивалі «Проскурівські смаколики», знову  гостинно запросить усіх присутніх на святі гостей скуштувати баранини та свинини, запеченої на вертелі, смажених на грилі ковбасок і стейків, рум’яної картопельки і квашених овочів. Ну чим не весільне частування? «Верест» вчергове покаже гостям, яка смачна і різноманітна подільська кухня.

Усе це, як і на весняному фестивалі вуличної їжі, за дуже помірними цінами.

 

Ресторан «Стейк-хаус»

Вчетверте «Стейк-хаус» у Хмельницькому на «Проскурівських смаколиках» пригощатиме гостей фестивалю вуличної їжі.  Заклад пропонує своїм відвідувачам страви української, європейської, японської кухні. Гордість ресторану – аргентинський гриль, на якому кухарі «Стейк-хаусу» готуватимуть особливі стейки. Усі бажаючі сможуть посмакувати стейком, засмаженим  на  спеціальній решітці, що дозволяє зберегти користь та справжній смак м’яса. А ще буде шурпа з баранини.   Для ласунів – ніжний десерт «Бурфі».

 

Ресторан «Beef&Cake»

Ресторан «Beef&Cake» має великий асортимент м’ясних страв в оригінальній подачі. Участь цього ресторану у «Проскурівських смаколиках» – гастрономічне свято для гостей фестивалю вуличної їжі. Кожна страва у виконанні кухарів «Beef&Cake» має святкові і вигляд, і смак, як і годиться для весільних частувань. Назви говорять самі за себе: перепела на грилі, яловичина-гриль, фірмовий паштет на бородинському хлібі, смачні настоянки.  Усе це буде на фестивалі.

Ціна від 40 до 90 грн.

 

Кафе «М-кафе»

Атмосферу затишного італійського кафе  можна відчути і на фестивалі вуличної їжі – у «М-кафе» . Чом би не скуштувати устриць і паельї чи більш звичних для українців галушок з бринзою у колі рідних і знайомих?  «Проскурівські смаколики» для того й проводяться, щоб поспілкуватися і насолодитися смачною їжею. Про це подбають кухарі «М-кафе»

Ціна 40-50 грн.

 

Тратторія Piccolino

Ви полюбляєте італійські страви? Тоді на фестивалі неодмінно відвідайте Тратторію Piccolino. Там будуть знайомі українцям піци на всі смаки. Ризотто з грибами у пармезані і чілі кон карне не залишать байдужими нікого.  Ці страви створять святковий настрій і потішать шлунок. А зігрітися можна буде яблучним глінтвейном.

Ціна: піца – 54 грн, чілі кон карне і ризотто – від 52 грн, глінтвейн 25 грн.

 

«Ресторація Шпігеля»

«Ресторація Шпігеля» – це заклад, який неодноразово доводив свою відданість українським кулінарним традиціям. Майстерність кухарів у поєднанні з творчим осмисленням давніх подільських рецептів – саме це запорука успіху ресторану. «Ресторація Шпігеля» визнана одним  із кращих ресторанів української кухні України. Кожна страва варта уваги і захвату. На фестиваль вуличної їжі «Проскурівські смаколики» заклад приготував справжні подільські весільні страви.

Які? Приходьте – дізнаєтеся і скуштуєте!

Автор: Тетяна Новак