Новини
Суспільство

Як працевлаштовуються демобілізовані військовослужбовці на Хмельниччині

Протягом січня-вересня 2017 року в Хмельницькій обласній службі зайнятості перебувало на обліку 2042 демобілізованих учасників АТО.

З метою підвищення рівня поінформованості демобілізованих учасників АТО щодо послуг служби зайнятості, умов реєстрації в центрі зайнятості та призначення матеріального забезпечення на випадок безробіття Хмельницька обласна служба зайнятості постійно проводить інформаційні семінари, тренінги, заходи з представниками військових комісаріатів, Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

З початку року (станом на 01.10.2017) проведено понад 260 заходів, на яких висвітлювались питання військової служби за контрактом у Збройних Силах України. Результатом є працевлаштування 102 безробітних, з числа військовослужбовців, які брали участь в АТО на військову службу за контрактом. Вікова категорія учасників АТО, які звернулись за послугами служби зайнятості області – вік від 35-45 років – 42%; 45-54 років – 22%; 30-34 років – 17%; 25-29 років – 13%.

Протягом січня-вересня 2017 року в центрах зайнятості Хмельницької області перебувало на обліку 2042 демобілізованих військовослужбовців, які брали участь в АТО, в т. ч. 76 осіб з інвалідністю. Працевлаштовано 442 особи, в т. ч. 14 осіб з інвалідністю. Найвищий показник працевлаштування становив на підприємствах: ПАТ Славутський комбінат «Будфарфор» на вакансії контролера-приймальника фарфорових, фаянсових та керамічних виробів (м. Славута), ПАТ «Ямпільське ПМК №182» на вакансії водія, ТОА Агрофірма «Перлина Поділля» на вакансії водія та та машиніста крана, ТОВ «Блок майстер Україна» на вакансії столяра та електрозварника ручного зварювання, ТОВ «Мегатекс індастріал» на вакансії оператора автоматичних та напівавтоматичних верстатів і установок, ТОВ «Старокостянтинів цукор» на муляра, та інші.

За сприяння служби зайнятості започаткували власну справу та одержали одноразову виплату допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності 10 осіб, в т. ч. 2 особи з інвалідністю.

Протягом січня-вересня 2017 року професійним навчанням охоплено 104 особи із числа учасників АТО, в т.ч. 2 учасника АТО з інвалідністю. Вони навчалися за такими професіями, як: тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, охоронник, оператор котельні, електрогазозварник, електрозварник ручного зварювання, водій автотранспортних засобів, електрозварник на автоматичних та напівавтоматичних машинах кухар, інш.).

Профорієнтаційні послуги отримали 1944 особи.

Автор: Алла Самойленко