Новини
Освіта

Дунаєвецькі учні взяли участь в українсько-польському конкурсі «Європа-це ми»

Як повідомляє Дунаєвецька об’єднана територіальна громада, команда учнів 10 класу Дунаєвецької ЗОШ І-ІІІ ступенів №3 у складі Матвієвої Альбіни, Ковальчука Богдана, Руснак Дарії, Уривка Василя, Оторубчак Аліни та Зелінського Олександра стала дипломантом учнівського конкурсу «Європа-це ми», започаткованого в 2017 році Університетом Марії Кюрі-Склодовської (місто Люблін) спільно з Департаментом освіти і науки Хмельницької державної адміністрації та іншими соціальними партнерами.

Метою конкурсу є популяризація євроінтеграційних процесів серед учнівської молоді Хмельниччини, формування в неї свідомої позиції щодо місця та ролі України в об’єднаній Європі, залучення учнів старших класів до участі у вирішенні проблем їх населених пунктів або в цілому Хмельницької області, а також зміцнення добросусідських стосунків між народами України та Республіки Польща.

Учні надали пропозиції можливих шляхів розвитку нашого міста та громади у сферах: економіка, інфраструктура, соціальна сфера, освіта, охорона здоров’я, туризм. Школярі-автори проектів “АЗС і автотранспорт як джерела забруднення екосистеми міста Дунаївці”( керівник- Людмила Антюк) та “Розвиток рекреаційних ресурсів Дунаєвецької ОТГ”(керівник – Валентина Микитюк) посіли ІІ місце та були запрошені до участі у фінальному етапі конкурсу-«Брейн-ринзі», що відбувся 24 листопада у місті Хмельницькому. Команда, учасники якої є і вихованцями Євроклубу БТШ (кер. Майя Ковальчук) в гострій інтелектуальній грі дійшла до півфіналу, поступившись тільки двом спеціалізованим гімназіям та була нагороджена директором Центру промоції Університету Марії Кюрі-Склодовської Мартіном Голембьовським подарунками.

Автор: Катерина Прокопець