Новини
Освіта

Маленькі школярі побували на екскурсії в Хмельницькій міській раді

Майже годину тривала екскурсія міською радою, на яку разом з класними керівниками завітали учні п’ятих класів ЗОШ №18 імені В. Чорновола. Керуючий справами Юлія Сабій показала школярам сесійну залу та розповіла їм про роботу міської ради.

Під час захоплюючої екскурсії школярі дізналися як обирається міський голова і його заступники, ухвалюються важливі для міста рішення. Юлія Сергіївна наголосила, що вони мають бути свідомими громадянами, обізнаними у політичних процесах та розумітися у роботі органів місцевого самоврядування ще з юних років.

Традиційно п’ятикласників ознайомили з історією Хмельницького та будівлі міської ради, розповіли про досягнення колишніх керівників міста. Активні учасники екскурсії, хто правильно відповідав на запитання працівниці музею історії міста, отримали сувенірну проскурівську бону – відтворення грошової одиниці часів доби УНР, котра мала обіг лише у Проскурові у ті буремні та нестабільні роки, коли міським головою був Микола Сікора.

Хто знає, можливо серед сьогоднішніх екскурсантів є і майбутні депутати, люди які будуть творити історію не лише міста, а й усієї держави.

У Хмельницькій середній загальноосвітній школі №18, яка з честю носить ім’я видатного громадського діяча, Героя України, засновника і багаторічного лідера Народного Руху України В’ячеслава Чорновола, здобувають знання 1165 учнів. Наразі у цьому навчальному закладі за кошти з міського бюджету ведеться добудова корпусу, де навчаються наймолодші учні. У ньому також розміститься новий харчоблок.

У школі діє зразковий художній колектив ансамбль танцю “Козацькі джури” (керівник Костянтин Загурський), який неодноразово виборював призові місця у всеукраїнських та міжнародних фестивалях-конкурсах. Зокрема, минулого року ансамбль став володарем гран-прі та та отримав призи на фестивалях у Болгарії.

В пам’ять про молодого захисника України Максима Яровця цьогоріч на фасаді школи встановили меморіальну дошку. Саме тут навчався молодий лейтенант, що загинув у жовтні минулого року поблизу Мар’їнки.

Наступної п’ятниці міську раду відвідають п’ятикласники ЗОШ №21.

Автор: Катерина Прокопець