Новини
Події

Учасники АТО сподіваються на лояльність Хмельницької міської ради

Як повідомлялося раніше, забудовник «Спорт-сіті» безкоштовно виділив у Хмельницькому 10 квартир для учасників АТО. Виділити квартири для атовців – соціальна ініціатива компанії «SK Group». Загальна вартість десяти квартир – одно та двокімнатних помешкань – складає близько  5 мільйонів гривень. Громадські організації, які опікуються воїнами АТО, визначали,  хто потребує квартир у першу чергу.

Однак цю ініціативу дехто сприйняв неоднозначно: у соціальних мережах з’явилася інформація, що квартири ніби-то виділялися людям, які не мають стосунку до антитерористичної операції. На ці закиди голова громадської організації «Хмельницьке обласне об’єднання миротворців України» Богдан Власюк запевняє, що громадські організації можуть надати повну інформацію про кожного з військових, які увійшли до списку на отримання квартир від компанії «SK Group».

Днями Господарський суд Хмельницької області розсудив спір між міською радою і обслуговуючим кооперативом «Спорт-сіті» щодо законності будівництва , та ухвалив рішення на користь забудовника. Суд зобов’язав міську раду продовжити договір оренди землі під будівництво комплексу між міською радою та ТОВ «Прибузьке». Але військові та їхні сім’ї побоюються, що міська рада подасть апеляцію на рішення суду. Тому  вони прийшли до міської ради.

Учасник АТО Олександр Хома, який має отримати квартиру від  компанії «SK Group», просить лояльніше відноситися до забудовника. Подання міською владою апеляції може означати продовження судової тяганини і затримку будівельних робіт.

Міський голова Олександр Симчишин наразі перебуває у відрядженні, тому з візитерами спілкувался без нього. Заступник мера Андрій Бондаренко пообіцяв розглянути питання, з яким звернулися військові та їхні сім’ї. Тільки після цього та разом з Олександром Симчишиним у міській раді визначаться, чи будуть подавати апеляцію на рішення суду.

Забудовник обіцяє надати житло атовцям і за договорами дехто з них уже наступного літа міг б розпочинати ремонти у отриманих квартирах. Кілька військових поїхали на схід знову, так і не дочекавшись остаточного вирішення важливого для них житлового питання.

До речі, забудовник, який надав квартири учасникам АТО, враховуючи інтереси міста, відмовився від будівництва двох секцій житла. Натомість будується грандіозна спортивна арена та супутня інфраструктура загальною площею більше 30 000 кв.метрів.

Автор: Алла Самойленко