Новини
Освіта

Дирекція школи на Хмельниччині хоче запросити волонтера Корпусу Миру США для викладання англійської мови

Минуло тижня на запрошення та за ініціативи дирекції Городоцької школи №4 у Городок Хмельницької області прибув представник Корпусу Миру США в Україні. У планах дирекції – залучати волонтера до викладання англійської мови у школі. Вчителі і учні, які прагнуть покращити своє знання іноземної мови, матимуть для цього гарні можливості.

Директор проекту “Освіта” Корпусу Миру США в Україні Тамара Придатко відвідала Городоцьку школу, аби докладніше презентувати дирекції суть проекту і почути від них про їхні очікування і бачення процесу. Для того, аби ініціатива була реалізована, школа має відповідати певним критеріям: тут має навчатися не менше 250-300 учнів і працювати два вчителі англійської мови. Волонтер, згідно вимогам проекту, має викладати 18 годин, а при малій кількості учнів це неможливо. Волонтер за умовами проекту працює два роки, тому важливо, аби процес був максимально організованим, а результати – очікуваними.

Уже з початком нового навчального року  викладачі можуть навчати дітей разом з волонтером. Приклад такого викладання у Городку вже є: у місцевій гімназії англійську мову викладає волонтер Копусу Миру Джуліус Мой. Він вважає, що школа №4 буде гарним місцем роботи для його майбутнього колеги. Результати  роботи Джуліуса спільно з городоцькими вчителями підтвердили на зустрічі Тамари Придатко з ініціативною групою.

Представники школи №4 запевнили, що створять для волонтера сприятливі умови для роботи. Директор ЗОШ №4 Оксана Дроник зазначила, що дуже важливе тісне спілкування і підтримка для викладача-волонтера. З новим викладачем буде цікаво і вчителям, і учням.

Тамара Придатко говорить, що отримала позитивні враження від відвідин Городоцької школи, побачила ентузіазм в очах вчителів, зустріла ввічливих учнів і приємних у спілкування дорослих. Також Тамара Придатко переконана, що співпраця Корпусу Миру і Городоцької ЗОШ №4 буде успішною.

Джерело

Автор: Алла Самойленко