Новини
Освіта

Юні науковці вивчали вплив Хмельницької АЕС на навколишнє середовище

Старшокласники з міста атомників ознайомилися із методами контролю та провели своє дослідження щодо впливу Хмельницької АЕС на навколишнє середовище. Команда учнів ЗОШ №1 відвідала еколого-хімічну та лабораторію зовнішньої дозиметрії ХАЕС.

Юні науковці, за сприяння відділу роботи з громадськістю і засобами масової інформації, беруть участь у Міжнародному учнівському конкурсі, організатор якого Міжнародне агентство з атомної енергії (МАГАТЕ). Мета конкурсу – розповісти про атомну енергетику, її застосування та вплив на населення і навколишнє середовище. За словами керівника юних дослідників Наталії Ярмолюк, пропозиція взяти участь у такому конкурсі зацікавила, і водночас виникло почуття хвилювання та великої відповідальності.

Під час відвідин енергетичного велета, учні мали нагоду поспілкуватися та задати запитання, які їх цікавили, фахівцям відділу охорони навколишнього середовища та цеху радіаційної безпеки, а також були присутні під час відбору проб води на водоймі-охолоджувачі ХАЕС.

По завершенні візиту старшокласники поділились своїми враженнями. Зокрема, Анастасія Кочуренкова зазначила: «Ми вперше на Хмельницькій АЕС, яка вражає своєю масштабністю. Спілкуючись із працівниками, які проводять постійний контроль стану навколишнього середовища, ми пересвідчилися, що атомна станція не приносить шкоди довкіллю, а показники, за якими ведуть спостереження працівники відповідних лабораторій, знаходяться в межах норми».

Автор: Катерина Прокопець