Новини
Хмельниччина туристична

Старшокласники Хмельницького створили інтерактивну культурно-туристичну мапу міста та області

У Хмельницькій обласній бібліотеці для юнацтва відбулася презентація дослідницького проєкту “Інтерактивна культурно-туристична мапа Хмельниччини». Це сайт, який  створено старшокласниками гімназії №2 в рамках освітньої програми «Історія  моєї громади. Минуле  для спільного майбутнього» у межах проєкту «Конкурс з історії в Білорусії, Грузії, Молдові та Україні».

Проєкт  реалізується представництвом DVV International (Асоціації Німецьких Народних Університетів) в Україні у партнерстві з Фондом Коербера та у співпраці з Всеукраїнською асоціацією викладачів історії та суспільних дисциплін “Нова Доба”, міжнародною мережею історичних конкурсів EUSTORY за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини.

Ідеї цього проєкту базуються на досвіді діяльності міжнародної мережі історичних конкурсів EUSTORY, що ініціює проведення історичних молодіжних конкурсів у 25 країнах Європи, у тому числі й Україні. Європейська мережа EUSTORY є наймасштабнішим у Європі проєктом  щодо залучення молоді до дослідження та критичного аналізу історичного минулого. Мета проєкту – використовуючи можливості Google Maps, створити інтерактивну культурно-туристичну мапу Хмельницького та Хмельницької області, з нанесенням на неї  пам’яток історико-культурної спадщини;  створення фестивальної карти міста та області; створення коротких та докладніших описів до об’єктів, нанесених на мапи; прокладання цікавих туристичних маршрутів містом та  областю.

Під час презентації гімназисти спільно із тьютором  проєкту – Оксаною Володимирівною Степановою, спеціалістом вищої категорії, викладачем   історії гімназії №2, керівницею  команд та учасницею  міжнародних, всеукраїнських та загальноміських проектів, представляли  можливості, які  пропонує  створений ними сайт, на якому  нанесено багато ними ж розроблених маршрутів. Також на сайті можна знайти  короткий опис усіх розташованих там  об’єктів. Усі фотографії, а їх понад 200, теж  робили власноруч   фотографи  сайту,  старшокласниці  гімназії  Анастасія  Потурняк та Вікторія  Смоляр.

У ході  розробки сайту підлітки неодноразово зверталися до фонду краєзнавчого відділу юнацької бібліотеки,  а провідний бібліотекар   читального  залу Леся Романюк була однією із консультантів проєкту.

Джерело

Автор: Алла Самойленко

Всі новини на одному каналі в Google News 
Підписуйтесь та оперативно слідкуйте за новинами у Телеграм, Вайбер, Facebook