Новини
Освіта

Хмельницькі копи допомогли сільській школі

Правоохоронці не тільки зробили Наркевицькій ЗОШ, що у Волочиському районі, цінний подарунок, а й розповіли учням про особливості служби в поліції.

— Ми вже другий рік активно співпрацюємо з Наркевицькою ЗОШ, — розповідає Сергій Цимбалюк, начальник відділу ювенальної превенції ГУНП в Хмельницькій області. — Це одна з перших шкіл в області, де ми запровадили трирівневу модель профілактики злочинності. Тут є діти-медіатори і активно працює шкільна служба порозуміння. Одним словом, школа відкрита до буд-яких нововведень.

Цього разу  в навчальний заклад завітали працівники спецпідрозділу, які познайомили школярів зі своєю роботою та продемонстрували їм зброю та спецзасоби, які використовують під час служби.

Найбільше зацікавила виставка старшокласників, які зараз проходять курс «Захист Вітчизни» і чимало з них хочуть поповнити лави поліції та Збройних Сил.

Щоб у кабінеті військово-патріотичного виховання було більше наочності, поліцейські підготували школі невеличкий подарунок у вигляді навчальних стендів з макетами боєприпасів.

— Я свого часу закінчив цю школу, і постійно цікавлюся, як у них справи, — говорить Ігор Бухер, провідний консультант ГУНП. — Під час попереднього візиту зайшов до кабінету, де старшокласники займаються за предметом «Захист Вітчизни». Матеріальна база є, але вона недостатня. Тому ми з колегами вирішили зробити невеличкий подарунок і підготували в подарунок школі навчальні стенди, на яких представлені гільзи та кулі різного калібру, макети гранат тощо.

Правоохоронці сподіваються, що тісна співпраця з Наркевицькою ЗОШ триватиме й надалі, і це дозволить виховати не одне покоління правосвідомих громадян.

Сектор комунікації поліції Хмельницької області

Нагадаємо, нещодавно наркевицький депутат вчасно не подав звіт про свої статки та платитиме чималий штраф.

Автор: Катерина Прокопець